Potpisivanje ugovora o bespovratnoj pomoći EK

Izvor: Blic, 04.Dec.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje ugovora o bespovratnoj pomoći EK

Predstavnici Vlade Srbije, delegacije Evropske unije (EU) i Svetske banke (SB) potpisaće sutra u Beogradu ugovor o bespovratnoj pomoći Evropske komisije (EK) iz predpristupnih sredstava EU, saopštila je Kancelarija Potpredsednika vlade za evropske integracije Božidara Đelića.

Ugovor će potpisati potpredsednik vlade Đelić, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i šef Kancelarije SB u Srbiji Lu Brefor, a tom prilikom biće predstavljeni projekti podrške inovacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji i otvaranju javnog poziva za Program ranog razvoja, navedeno je u saopštenju.

U okviru tog programa biće potpisana još dva dokumenta - Ugovor o Projektu izmedju v.d. direktora Fonda za inovacionu delatnost Ljiljane Kundaković i Brefora, kao i administrativni ugovor koji će svečano razmeniti šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i Brefor.

Projekat podrške inovacijama u Srbiji, u vrednosti od 8,4 miliona evra, finansira se iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) Evropske unije za Srbiju 2011. i sprovodi se u saradnji sa SB.

Projekat ima za cilj da podstakne stvaranje inovativnog preduzetništva i da unapredi sistem novina u Srbiji koji je od ključnog značaja za poboljšanje konkurentnosti privrede i perspektive ekonomskog rasta Srbije na duži rok.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisivanje ugovora o bespovratnoj pomoći EK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2011, 07:46

BEOGRAD -..Srbija je, i u uslovima svetske ekonomske krize, veoma atraktivna za strane investicije, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer..."Veliki broj stranih investitora je zainteresovan za srpsko tržište", rekao je Dežer prilikom potpisivanja ugovora o bespovratnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.