Potpisan protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore

BEOGRAD -

Protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore potpisan je danas u Beogradu, uz ocenu da će to doprineti borbi protiv organizovanog kriminala i većoj bezbednosti srpskih turista tokom letnje sezone na crnogorskom primorju.

Sporazum su u Palati Srbija potpisali direktori policija Srbije i Crne Gore, Milorad Veljović i Veselin Veljović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je tom prilikom rekao da će do 31. avgusta na području Budve i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Herceg Novog, po najmanje 20 dana, raditi i dva policajaca iz Srbije.

"U interesu naših građana je da u Crnoj Gori budu policajci iz Srbije", rekao je Dačić.

Veselin Veljović je precizirao da policajci iz Srbije neće raditi samostalno, već isključivo u saradnji sa kolegama iz Crne Gore.

Dačić je podsetio da je sličan sporazum već potpisan sa Hrvatskom i dodao da su vođeni pregovori i sa drugim državama, ali da su postojale pravne prepreke da ti sporazumi budu potpisani.

Veselin Veljović je rekao da će potpisivanjem sporazuma dve zemlje pokazati da su bezbedne i sigurne za svoje građane i turiste, ali i da će se bolje nadzirati osobe za koje se interesuje policija.

"Bolje ćemo sarađivati, naročito u nadzoru lica koja su od bezbednosnog interesa i kriminogenih grupa", ocenio je Veselin Veljović.

Milorad Veljović je izjavio da se potpisivanjem ovog sporazuma o saradnji šalju dve "jasne" poruke - jedna kriminalcima i kriminalnim grupama, a druga građanima koji putuju na odmor.

"Na prostoru Srbije i Crne Gore nijedan kriminalac, niti jedna kriminalna grupa ne bi smeli da se osećaju ni malo bezbedno, a drugo, za one koji putuju da se osećaju bezbedno, da ih čuvaju policajci iz Srbije", rekao je Milorad Veljović.

Dvojica direktora su ocenila da potpisivanje sporazuma pokazuje da je dobra saradnja policijskih službi dve zemlje.

V.Veljović:Šarić će, ukoliko se pojavi, biti uhapšen

Veselin Veljović je dodao da Darko Šarić koji je osumnjičen za šverc kokaina "definitivno nije" u Crnoj Gori i da će biti uhapšen ukoliko se bude pojavio u toj državi.

Veljović je rekao novinarima da se Šarić nije pojavio niti je boravio u Crnoj Gori od kada su za njime raspisane poternice zbog šverca kokaina, dodavši da će "ukoliko se pojavi biti lišen slobode".

On je ocenio da napisi u pojedinim srpskim medijima o tome nisu tačni i da predstavljaju "vise puta ponovljenu hipotezu koja ne stoji", dodavši da su takvi napisi "prosto neozbiljni".

Veljović, koji je prethodno sa direktorom srpske policije Miloradom Veljovićem potpisao Protokol o saradnji u turističkoj sezoni, istakao je da Crna Gora nije i ne može biti odredište za bilo kog kriminalca ili kriminalnu grupu.

Direktor srpske policije je dodao i da je ubeđen da bi njegov kolega "doveo Šarića u Beograd ukoliko je u Crnoj Gori".

Povodom pisanja pojedinih beogradskih medija da su pripadnici Šarićeve grupe nedavno pratili dvojicu pripadnika srpske policije koji su privatno boravili u Crnoj Gori, dvojica direktora su najavila da će razmotriti da li je istinito pisanje štampe.

"Sigurno ćemo razmotriti i pisanje štampe i da li ima osnova ili ne za tako nešto a ukoliko su te informacije tačne sigurno ćemo reagovati", rekao je direktor srpske policije.

Crnogorski kolega je dodao da svi pripadnici i crnogorske i srpske policije kao i ostali građani moraju da se u Crnoj Gori osećaju potpuno bezbedno.

Veljović je naveo i da će, ukoliko se ta informacija, o kojoj je saznao iz medija, bude pokazala kao tačna, svi koji su umešani u to biti uhapšeni i procesuirani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policije Srbije i Crne Gore potpisale protokol o saradnji

Izvor: Blic, 12.Jul.2011

Direktori policija Srbije i Crne Gore, Milorad Veljović i Veselin Veljović potpisali su u Beogradu protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore uz ocenu da će to doprineti borbi protiv organizovanog kriminala i većoj bezbednosti srpskih turista tokom letnje sezone na crnogorskom primorju...Do...

Nastavak na Blic...

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI POLICIJA SRBIJE I CRNE GORE

Izvor: Kurir, 12.Jul.2011

BEOGRAD - Protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore potpisan je u Beogradu, uz ocenu da će to doprineti borbi protiv organizovanog kriminala i većoj bezbednosti srpskih turista tokom letnje sezone na crnogorskom primorju...Sporazum su u Palati Srbija potpisali direktori policija Srbije i Crne...

Nastavak na Kurir...

Protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore

Izvor: EMportal, 12.Jul.2011

Protokol o saradnji policija Srbije i Crne Gore potpisan je danas u Beogradu, a potpisnici su ocenili da će to doprineti borbi protiv organizovanog kriminala i većoj bezbednosti srpskih turista tokom letnje sezone na crnogorskom primorju.

Nastavak na EMportal...

POLICAJCI IZ SRBIJE PRVI PUT U BUDVI, HERCEG NOVOM I ISTRI

Izvor: Kurir, 12.Jul.2011

BEOGRAD- Na crnogorskom i hrvatskom primorju u ovogodišnjoj sezoni o bezbednosti turista i sprečavanju svih oblika kriminala brinuće, prvi put, i policajci iz Srbije, čime će biti unapređena i do sada dobra saradnja srpske sa policijama tih država...Dva policijaca iz Srbije biće angažovani u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.