Paroh SPC mora da napusti Crnu Goru

Izvor: B92, 04.Jan.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paroh SPC mora da napusti Crnu Goru

Podgorica -- Paroh podgoričke Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić uskoro će napustiti Crnu Goru, pišu podgoričke "Vijesti".

List navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u drugostepenom postupku potvrdilo prvostepeno rešenje kojim se odbija Džomićev zahtev za odobrenje privremenog boravka.

To rešenje je, kako se navodi, doneto na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) u kome se kaže da Džomić "ugrožava Crnu Goru".

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnom pogledu rešenje MUP-a je konačno, na šta je Džomić reagovao pokretanjem upravnog spora, čime mu se prema odredbama Zakona o upravnom sporu dozvoljava mogućnost podnošenja zahteva za odlaganje izvršenja rešenja.

Iz Uprave policije "Vijestima” su potvrdili da je Džomić tražio da se odloži izvršenje rešenja, dok Upravni sud ne odluči o njegovoj žalbi. Iz policije nisu odgovorili da li će uvažiti njegov zahtev.

"Sektoru granične policije u Upravi policije podneo sam takav zahtjev sa detaljnim obrazloženjem. Čekam i nadam se da će razlozi iz mog zahteva biti uvaženi”, kazao je Džomić "Vijestima”.

Objašnjavajući da u Crnoj Gori živi punih 17 godina sa porodicom, on je naglasio kako nije došao sa nekim "specijalnim zadatkom”: "Došao sam da Bogu, crkvi i narodu služim kao sveštenik i ništa više od toga. Zato su mi gorke ocene iz mišljenja ANB-a po kojima navodno 'ugrožavam Crnu Goru'”.

U upravnom sporu će se, prema Džomićevim očekivanjima, skinuti oznaka 'tajnosti' sa mišljenja ANB-a, nakon čega će on, kako je najavio, upoznati javnost "sa čim ugrožava državu”.

"Ono što sada mogu da kažem, a da ne prekršim zakon, jeste da je taj dokument od prve do posljednje riječi napunjen ideološkim ocenama koje direktno zadiru u slobodu mišljenja i izražavanja i slobodu veroispovedanja. Uskraćen sam čak i za pravo da taj dokument vidim i da dobijem njegov broj i datum, kao i da saznam ime odgovornog lica”, dodao je Džomić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DŽOMIĆ MORA DA NAPUSTI CRNU GORU

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012

PODGORICA - Paroh podgorički Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić po svemu sudeći uskoro će napustiti Crnu Goru... Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u drugostepenom postupku potvrdilo prvostepeno resenje kojim se odbija Džomićev zahtev za odobrenje privremenog boravka, , pišu podgoričke...

Nastavak na Kurir...

Džomić napušta Crnu Goru?

Izvor: RTS, 04.Jan.2012

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdilo je rešenje kojim se odbija zahtev podgoričkog paroha SPC-a Velibora Džomića za odobrenje privremenog boravka. To rešenje je, doneto na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost da on ugrožava Crnu Goru...Paroh podgorički Srpske pravoslavne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.