POSLE POSETE DODIKA, INVALIDI PREKINULI ŠTRAJK GLAĐU

Izvor: Kurir, 15.Feb.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE POSETE DODIKA, INVALIDI PREKINULI ŠTRAJK GLAĐU

BANJALUKA - Četvorica ratnih vojnih invalida iz Dervente su danas prekinula štrajk glađu u Banjaluci, pošto ih je posetio predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, a potom ih primio u svom kabinetu.

Jedan od invalida Zoran Kolundžija rekao je da su prekinuli sedmodnevni štrajk glađu u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" jer je jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od njih, koji je ranije imao dva infarkta, ugrožen život.

On je kazao da invalidi neće odustati od zahteva da se ispita revizija boračkih prava kojom su, kako tvrde, znatno umanjena primanja demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida u RS.

Dodao je da će nastaviti štrajk glađu ako se ti problemi ne reše u naredni mesec dana.

Kolundžija je kazao da neće odustati ni od potpisivanja peticije za smenjivanje rukovodstva Boračke organizacije RS (BORS) i za reviziju njenog poslovanja od osnivanja do danas.

Ranije su Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS i BORS optužili Kolundžiju da je invalidninu istovremeno primao u RS i Srbiji, što je u suprotnosti sa zakonom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Borci stvorili RS

Izvor: S media, 15.Feb.2011

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je "odbrambeno-otadžbinski rat bio ključni za formiranje RS" i da je obaveza da se poštuju rezultati te borbe...Dodik je, povodom obeležavanja Dana borca RS, naglasio da je ta borba bila legitimna, legalna i opravdana i ona je u suštini...

Nastavak na S media...

Ratni invalidi iz Dervente prekinuli štrajk glađu

Izvor: RSplaneta.com, 15.Feb.2011

Zoran Kolundžija Četiri ratna vojna invalida iz Dervente, koje predvodi Zoran Kolundžija, prekinula su danas sedmodnevni štrajk glađu, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske /RS/ Miloradom Dodikom na kom je postignut odgovarajući napredak u pogledu mogućnosti rješavanja njihovih...

Nastavak na RSplaneta.com...

Borci: Masovni protesti ukoliko Ćurguz ostane!

Izvor: Press, 16.Feb.2011, 08:48

RVI iz Dervente prekinuli štrajk glađu u Banjaluci, ali nisu odustali od zahteva da se smeni Pantelija Ćurguz i kompletno rukovodstvo BORS-a. Ako njihovi zahtevi ne budu ispoštovani, RVI najavljuju masovne proteste ispred institucija RS

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.