PONOVLJENI IZBORI U KOSOVSKOJ MITROVICI

Izvor: Kurir, 10.Jan.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVLJENI IZBORI U KOSOVSKOJ MITROVICI

PRIŠTINA - Na 24 izborna mesta u opštini Kosovska Mitrovica 23. januara biće održani ponovljeni parlamentarni izbori, odlučila je Centralna izborna komisija (CIK).

"Odluka o ponavljanju izbora usledila je pošto je Vrhovni sud Kosova prihvatio žalbe više političkih subjekata i navode da su izbori održani 12. decembra prošle godine bili neregularni", rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka.

Daka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dodala da konačni rezultati jučerašnjih, takođe ponovljenih izbora u opštinama Glogovac, Srbica, Dečani, Mališevo i Lipljan još nisu poznati.

"Prema prvim preliminarnim rezultatima glasanja, juče je na birališta izašlo nešto manje od 50 odsto birača,što je znatno manji odziv u odnosu na izlaznost od 12. decembra prošle godine", rekla je Daka.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori će biti ponovljeni i u Mitrovici, 23. januara

Izvor: Blic, 10.Jan.2011

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija (CIK) Kosova i Metohije saopštila je danas da će 23. januara parlamentarni izbori biti ponovljeni i u Kosovskoj Mitrovici i to na svim biračkim mestima...CIK je odluku doneo na osnovu mišljenja Vrhovnog suda Kosova da je tokom glasanja 12. decembra bilo manipulacija...Zahtev...

Nastavak na Blic...

"Kosovski izbori izmanipulisani"

Izvor: B92, 11.Jan.2011, 11:21

Priština -- Izvestiteljka EP za Kosovo Ulrike Lunaček rekla da su parlamentarni izbori na Kosovu "organizovano izmanipulisani", što bi moglo da utiče na put Kosova ka EU...Lunačekova je istakla da izborne mahinacije nisu bile spontane, već da su ih osmislile organizovane grupe...Od izbora 12. decembra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.