PATRIJARH: BEZ JAKE PRIVREDE NEMA IZLASKA IZ KRIZE

Izvor: Kurir, 06.Okt.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PATRIJARH: BEZ JAKE PRIVREDE NEMA IZLASKA IZ KRIZE

PRIBOJ - Poglavar Srpske pravoslavne crkve, njegova svetost patrijarh Irinej izjavio je danas u Priboju da Srbija bez jake privrede i socijalne stabilnosti ne može prevazići veliku ekonomsku krizu. Patrijarh je sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Konuzinom posetio Fabriku automobila Priboj (FAP).

"Crkvu svakako veoma brine i sudbina fabrika, ovakvih ali i onih mnogo manjih koje su zapošljavale ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa ovog područja", rekao je Irinej u razgovoru sa poslovodstvom FAP-a. Patrijarhu su prilikom posete fabrici uručeni ključevi teretnog vozila FAP koje je Crkvena opština Priboj poklonila Srpskoj patrijaršiji, a vozilo je kupljeno sredstvima vernika iz Priboja i okoline, rečeno je tom prilikom.

Generalni direktor FAP-a Mirko Stojović rekao je od prodaje FAP-a zavisi sudbina Priboja i više okolnih opština, i naveo da su za strateško partnerstvo sa FAP-om zainteresovane i firme iz Rusije, Ukrajine i bivših sovjetskih republika.

"Vrlo intenzivne pregovore vodimo i sa partnerima iz Turske i nekih drugih država", rekao je Stojović.

Konuzin je izrazio spremnost da pomogne u kontaktima sa ruskim poslovnim ljudima kako bi FAP što pre intenzivirao proizvodnju vozila. Povodom ktitorske slave manastira Mileševa, Dana kralja Vladislava Nemanjića, patrijarh Irinej će sutra sa arhijerejima pravoslavnih crkava Rusije, Grčke i Srbije služiti liturgiju i obaviti osvećenje najvećeg zvona u Srbiji.

Zvono od devet tona, u čast osam vekova manastira Mileševe, poklonio je Andrej Kozicin, direktor Fabrike bakra sa Urala. Najavljeno je da će liturgiji prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kome će biti uručen novoustanovljeni orden Mileševske eparhije "Beli anđeo".
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Patrijarh: Samo jaka privreda izlaz iz krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2011

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da crkvu brine privreda, i da Srbija ne može prevazići veliku ekonomsku krizu bez jake privrede i socijalne stabilnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.