Ovlašćenja srpskim opštinama i po cenu datuma

Izvor: Mondo, 07.Mar.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovlašćenja srpskim opštinama i po cenu datuma

Premijer Srbije insistira na izvršnim nadležnostima zajednice srpskih opština na Kosmetu "čak i po cenu da Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU". U ponedeljak u Briselu ceo državni vrh Srbije - predsednik Republike Nikolić, premijer Dačić i vicepremijer Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vladi Srbije izjavio da Beograd nije u dijalogu sa Prištinom na političkom nivou zbog datuma pregovora sa EU, već zbog neophodnosti postizanja pravednog rešenja.

"Kako je moguće da izvršna ovlašćenja imaju razni regioni širom Evrope i sveta, a do smeta jedino na Kosovu. To je krajnje neprihvatljiv stav za Srbiju. Spremni smo za dogovor, ali ako neko misli da ćemo da bismo dobili datum učiniti nešto što nije u našem državnom i nacionalnom interesu, greši", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, oni koji se protive izvršnim ovlašćenjima zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, čije formiranje Beograd predlaže na osnovu skupštinske Rezolucije i Platforme predsednika Srbije, želi da "ubije" dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je precizirao da su u toku dogovori o mogućnosti da najviša državna delegacija Srbije, sastavljena od predsednika Republike Tomislava Nikolića, premijera Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, naredne sedmice poseti Brisel kako bi se razjasnila sva pitanja vezana za proces evrointegracija i državne i nacionalne interese Srbije na Kosovu i Metohiji.

(MONDO/agencije, Ilustracija: Gulvier/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić upozorava: Ne odustajemo od povećanih nadležnosti ni po cenu datuma (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Mar.2013

Čak ni po cenu nedobijanja datuma početka pregovora s Evropskom unijom, Srbija ne može da u Briselu prihvati dogovor s prištinskim vlastima, ako ne budu povećane nadležnosti predložene zajednice srpskih opština na Kosovu, izjavio je danas u Beogradu predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić..."Ukoliko...

Nastavak na S media...

Dačić: Izvršne nadležnosti, čak i po cenu datuma

Izvor: Akter, 07.Mar.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd insistira na izvršnim nadležnostima zajednice srpskih opština na KiM, čak i po cenu da Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.