Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen Mladićev zahtjev za izuzeće sudija

HAG - Haški tribunal odbio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da sudije Alfons Ori i Kristof Fladž budu isključeni zbog navodne pristrasnosti.

Predsjednik Haškog tribunala Karmel Agius odbio je zahtjev Mladićevih advokata da sudije Orie i Fladž budu izbačeni iz Sudskog vijeća jer su u ranijim suđenjima u Hagu već iznijeli stavove o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je Mladić kriv.

"Nakon pregleda podneska, ne smatram da je Mladićeva odbrana prezentovala dokaze koji bi pravilno informisao i razmunog sudiju naveli na zaključak da kod sudija postoji pristrasnost", istakao je Agijus.

Mladićevi advokati su zatražili i imenovanje novih “nepristrasnih” sudija na mjesto Orijea i Fladža.

"Suština ovog problema je što su sudije Orie i Fladž unaprijed osudili Mladića i donijeli značajne zaključke o njemu. To ugrožava njihovu mogućnost da budu nepristrasni", navela je odbrana u svom podnesku.

Ratku Mladiću se sudi za zločin u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, koji je u nekoliko opština imao razmjere genocida, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, javlja BIRN - Justice Report.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtev Mladićeve odbrane za isključenje sudija

Izvor: RTS, 26.Avg.2016

. Haški tribunal je odbacio zahtev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića da sudije Alfons Ori i Kristof Fladž budu isključeni zbog navodne pristrasnosti, saopštio je sud.

Nastavak na RTS...

Haški sud odbio Mladićev zahtev za izuzeće sudija

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016

Haški tribunal odbacio je zahtev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića da sudije Alfons Ori i Kristof Fladž budu isključeni iz sudskog veća zbog pristrasnosti, saopšteno je iz suda u Hagu...Predsednik Haškog tribunala Karmel Agijus odbio je zahtev Mladićevih advokata,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.