Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od srijede u ponoć u Sarajevu stupaju mjere zbog zagađenosti zraka

Od srijede, 30. decembra u ponoć stupiće na snagu izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

To podrazumijeva zabranu korištenja automobila čiji motori imaju normu manju od eura 3 kao i pojačane kontrole koje će vršiti službenici MUP-a.

Mjere uključuju i zabranu saobraćaja za teretna motorna vozila, ukupne mase više od 3,5 tone, izuzev od 10.00 do 15.00 sati i od 00.00 do 06.00 sati.

Mjere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se ne odnose na vozila javnog gradskog prevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode.

Za vrijeme zabrane saobraćaja neophodno je postaviti znakove zabrane na ulicama i prilazima ugroženom području.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od ponoći u Sarajevu zabrana kretanja za vozila ispod norme Euro 3

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2015, 00:00

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) saopštilo je da od 30. decembra, tačno u ponoć, na snagu stupa Plan interventnih mjera u slučaju prekomjerne zagađenosti vazduha u KS, što podrazumijeva i zabranu kretanja automobila čiji motori imaju normu manju od Euro 3...Iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.