Nikolić donirao inkubator za bebe

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić donirao inkubator za bebe

Kragujevac -- Centar za neonatologiju Klinike za pedijatriju u Kragujevcu dobio je još jedan inkubator u okviru akcije "Bitka za bebe". Donator je Tomislav Nikolić.

"Ovo je donacija porodice Nikolić i prijatelja koji su se uključili u akciju", rekao je lider naprednjaka i dodao da je "strankama zabranjen humanitarni rad, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpska napredna stranka nije donator inkubatora".

Naglašavajući da nije insistirao da se inkubator donira Kliničkom centru u Kragujevcu, Nikolić je rekao da je prvo pitao gde je najpotrebniji i da mu je rečeno da treba Kragujevcu.

"Meni je drago da je dodeljen Kragujevcu, jer smo moja supruga, ja, oba moja sina, jedna snaja i troje unučadi, od kojih jedno pre dve sedmice, rođeni ovde", rekao je Nikolić i naveo da se na donaciju inkubatora odlučio zato što zna koliko malo dece ima u Srbiji i koliki je problem kada je dete prevremeno rođeno.

On je ujedno pozvao da se pridruže akciji "Bitka za bebe" koju organizuje Fond B92.

"Pozivam i državu da ne čeka da se toga dosete drugi ljudi, jer ovo treba da bude stalna akcija i da ne zavisi ni od medija, jednostavno treba država da raspiše oglas i pozove sve one koji imaju nešto viška da pomognu u nabavci inkubatora", izjavio je Nikolić.

Zahvaljujući na donaciji, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Slobodan Obradović rekao je da je Klinika za pedijatriju interregionalni centar za nedonesenu decu, koji su vrlo teški pacijenti, jer na svet dođu i sa 620 grama. On je napomenuo da je cena jednog inkubatora od 8.000 do 13.000 evra.

Prema rečima direktorka Klinike za pedijatriju Zorana Igrutinovića, u okviru akcije "Bitka za bebe" ta klinika dobila je pet inkubatora, da očekuje šesti, ali i da je potrebno još desetak kako bi bili zanovljeni postojeći, od kojih su neki nabavljeni i pre 32 godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinički centar dobio još jedan inkubator

Izvor: Šumadija Press, 08.Feb.2012

Kao deo akcije „Bitka za bebe“ fonda B92 danas je Centar za neonatologiju u Kragujevcu dobio novi inkubator.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.