Nebojša Rodić kandidat za šefa BIA

Izvor: Blic, 31.Jul.2012, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Rodić kandidat za šefa BIA

Trenutno najizvesniji kandidat za budućeg šefa Bezbednosno-informativne agencije je Nebojša Rodić, generalni sekretar u Predsedništvu. BIA će, ukoliko ne dođe do nekih krupnijih promena pripasti naprednjacima, a prema nezvaničnim navodima, zamenik šefa BIA bi trebalo da bude kadar PUPS. Imenovanja: Bezbednosno-informativna agencija

Nebojša Rodić je jedan od prvih postavljenih činovnika u kabinetu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Tomislava Nikolića. Za njega se navodi da je rešenje oko koga mogu da se saglase dve najveće stranke u vlasti Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije i koje ne bi bilo nametnuto bilo kome u vladajućoj koaliciji.

Dobro upućeni izvor “Blica” kaže da protiv Rodića nema ništa ni v.d. predsednika SNS i ministar odbrane Aleksandar Vučić, a koji bi trebalo da bude koordinator službi i koji će se i te kako pitati oko čelnih ljudi sa kojima će sarađivati.

Prema nezvaničnim navodima, SNS ima još jednog kandidata koji bi mogao da bude istaknut u poslednjem trenutku i koga niko još nije pomenuo u direktnom razgovoru sa koalicionim partnerima.

Premijer Ivica Dačić najavio da će se tokom ove nedelje razgovarati o imenovanju novog šefa BIA.

- To će sigurno biti jedna od prvih tema - izjavio je Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li će šef BIA biti Nebojša Rodić, Dačić je rekao da sa koalicionim partnerima nije razgovarao o personalnim rešenjima za tu funkciju.

Nebojša Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora. On se povukao sa funkcije sekretara, a potom je bio ambasador.

Nebojša Rodić je brat Milana Rodića, bivšeg funkcionera Jugoslovenske levice i generalnog direktora „Srbijašuma“.

Izvor “Blica” kaže da deo sadašnje koalicije nastoji da šef Bezbednosno-informativne agencije mora da bude osoba koja neće izlaziti u susret funkcionerima i dostavljati podatke o političkim partnerima ili protivnicima.

Kako dodaje sagovornik „Blica“ u dosadašnjem toku pregovora oko personalnih rešenja, Rodiću je išla u prilog činjenica da je “prvenstveno čovek države i sistema”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sekretar RIK iz 1997. godine kandidat za šefa BIA

Izvor: Blic, 31.Jul.2012

Trenutno najizvesniji kandidat za budućeg šefa Bezbednosno-informativne agencije je Nebojša Rodić, generalni sekretar u Predsedništvu. BIA će, ukoliko ne dođe do nekih krupnijih promena pripasti naprednjacima, a prema nezvaničnim navodima, zamenik šefa BIA bi trebalo da bude kadar PUPS. Imenovanja:...

Nastavak na Blic...

Rodić najizvesniji kandidat za BIA

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2012

Trenutno najizvesniji kandidat za budućeg šefa BIA-e je Nebojša Rodić, generalni sekretar u Predsedništvu, oko kog se slažu i SNS i SPS.

Nastavak na Vesti-online.com...

Rodić i Marković na čelu BIA?

Izvor: Politika, 31.Jul.2012

Bezbednosnoinformativna agencija (BIA) nije obeležila ove nedelje desetu godišnjicu postojanja (Zakon o BIA je donet 27. jula 2002. godine čime je tadašnji RDB transforimisan u agenciju), ali će zato, po svemu sudeći, dobiti novog direktora. Najozbiljniji kandidat je Nebojša Rodić, aktuelni generalni...

Nastavak na Politika...

SAZNAJEMO: Nebojša Rodić na čelu BIA, Markoni njegov zamenik

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jul.2012

Na mesto šefa BIA trebalo bi da dođe dosadašnji generalni sekretar predsednika Srbije, koji je već napustio zgradu Predsedništva, dok je njegov zamenik, kako saznajemo, Dragan Marković iz redova PUPS-a

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.