Sekretar RIK iz 1997. godine kandidat za šefa BIA

Izvor: Blic, 31.Jul.2012, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretar RIK iz 1997. godine kandidat za šefa BIA

Trenutno najizvesniji kandidat za budućeg šefa Bezbednosno-informativne agencije je Nebojša Rodić, generalni sekretar u Predsedništvu. BIA će, ukoliko ne dođe do nekih krupnijih promena pripasti naprednjacima, a prema nezvaničnim navodima, zamenik šefa BIA bi trebalo da bude kadar PUPS. Imenovanja: Bezbednosno-informativna agencija

Nebojša Rodić je jedan od prvih postavljenih činovnika u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Za njega se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je rešenje oko koga mogu da se saglase dve najveće stranke u vlasti Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije i koje ne bi bilo nametnuto bilo kome u vladajućoj koaliciji.

Dobro upućeni izvor “Blica” kaže da protiv Rodića nema ništa ni v.d. predsednika SNS i ministar odbrane Aleksandar Vučić, a koji bi trebalo da bude koordinator službi i koji će se i te kako pitati oko čelnih ljudi sa kojima će sarađivati.

Prema nezvaničnim navodima, SNS ima još jednog kandidata koji bi mogao da bude istaknut u poslednjem trenutku i koga niko još nije pomenuo u direktnom razgovoru sa koalicionim partnerima.

Premijer Ivica Dačić najavio da će se tokom ove nedelje razgovarati o imenovanju novog šefa BIA.

- To će sigurno biti jedna od prvih tema - izjavio je Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li će šef BIA biti Nebojša Rodić, Dačić je rekao da sa koalicionim partnerima nije razgovarao o personalnim rešenjima za tu funkciju.

Nebojša Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora. On se povukao sa funkcije sekretara, a potom je bio ambasador.

Nebojša Rodić je brat Milana Rodića, bivšeg funkcionera Jugoslovenske levice i generalnog direktora „Srbijašuma“.

Izvor “Blica” kaže da deo sadašnje koalicije nastoji da šef Bezbednosno-informativne agencije mora da bude osoba koja neće izlaziti u susret funkcionerima i dostavljati podatke o političkim partnerima ili protivnicima.

Kako dodaje sagovornik „Blica“ u dosadašnjem toku pregovora oko personalnih rešenja, Rodiću je išla u prilog činjenica da je “prvenstveno čovek države i sistema”.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.