Ne smemo zbog EU izgubiti identitet

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne smemo zbog EU izgubiti identitet"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se Srbi na Kosovu legitimno bore za svoja prava i naglasio da EU ne može da bude razlog da Srbi gube svoj nacionalni identitet. "Mi treba da težimo EU, ali ne treba da žrtvujemo sve naše interese", rekao je Dodik za ''Glas Amerike'' tokom posete Sjedinjenim Državama. Dodik je istakao da su međunarodna zajednica i zemlje koje su priznale >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo ponizile Srbiju i da to konačno mora da počne da se popravlja.

Prema Dodikovim rečima, arogancija međunarodne zajednice prema Srbima kada je reč o pitanju Kosova dodatno je sada pokazana njenom intervencionističkom ulogom i podrškom kosovskim albanskim snagama da izađu na granicu.

''Ja sam ovaj put i svaki put na strani Srba na Kosovu. EU ne može da bude razlog da mi gubimo naš nacionalni identitet. Mi to ne želimo da vidimo kod nas u BiH'', istakao je Dodik i dodao da zato u Srpskoj razumeju da Srbi na Kosovu imaju pravo na svoju poziciju i politički izraz.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dodik: Srbija ponižena, to mora da se popravi

Izvor: RSplaneta.com, 21.Okt.2011

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se Srbi na Kosovu legitimno bore za svoja prava i naglasio da EU ne može da bude razlog da Srbi gube svoj nacionalni identitet.

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.