Mladić će imati fer suđenje

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladić će imati fer suđenje"

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc kaže za B92 da je ubeđen da će Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, imati fer suđenje.

"Mi ćemo predstaviti dokaze, a kao tužilaštvo mi smo ubeđeni da će dokazi koje ćemo izneti ići u prilog tome da on snosi individualnu komandnu odgovornost. A onda će Mladić da predstavi svoju odbranu i dokaze koji idu u prilog njegovoj teoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o konfliktu. Verujem i ubeđen sam da će on imati fer suđenje", rekao je on.

Bramerc je u emisiji "Između dve vatre" istakao da će suđenje Ratku Mladiću biti poslednje za zločine počinjene u BiH.

"U tom smislu biće to još jedno, ali veoma važno podsećanje na zločine i to 20 godina od početka rata i 17 godina od genocida u Srebrenici", rekao je on.

Bramerc je naglasio da je suđenje bivšem komandantu Vojske RS veoma važno.

"Smatramo da je, sa jedne strane, (bivši predsednik RS Radovan) Karadžić bio arhitekta politke etničkog čišćenja, a da je Mladić bio najviši vojni komandant bosanskih Srba. On je, dakle, deo istog zločinačkog poduhvata. Smatramo da je ovo veoma važno suđenje", kazao je on.

Glavni tužilac Haškog tribunala je kancelarija tužioca prikupila veliki broj dokaza - dokumenta, izjava svedoka...

"Bilo je mnogo drugih suđenja koji su se ticali rata u Bosni. Dakle, imamo mnogo dokaza i informacija na raspolaganju. To je naravno prvo suđenje Ratku Mladiću, pa ćemo videti šta će brojni svedoci koje ćemo izvesti pred sudsko veće reći. Ali kao što sam rekao, dinamika rata, način na koji je orgnizovano i sprovođeno etničko čišćenje u velikoj meri je poznat iz drugih procesa. Sada se radi o individualnoj krivičnoj odgovornosti Ratka Mladića za te zločine", istakao je Bramerc.

Ceo intervju može pročitati ovde.

Suđenje Ratku Mladiću počelo je danas pred Haškim tribunalom. Prema optužnici, bivši komandant VRS se tereti za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc 22. maja u Beogradu

Izvor: Danas, 16.Maj.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dolazi 22. maja u posetu Beogradu, u sklopu pripreme redovnog šestomesečnog izveštaja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o saradnji zemalja regiona sa Tužilaštvom, saznaje Danas.

Nastavak na Danas...

Bramerc: Suđenje Mladiću biće fer

Izvor: Akter, 16.Maj.2012

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je večeras da je uveren da će Ratko Mladić imati fer suđenje, uz ocenu da je reč o "veoma važnom" suđenju s obzirom na to da je reč o poslednjem procesu za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini

Nastavak na Akter...

Bramerc: Mladić će imati fer suđenje

Izvor: S media, 16.Maj.2012

Glavni tužilac Medjunarodnog tribunala u Hagu Serž Bramerc izjavio je povodom današnjeg početka sudjenja Ratku Mladiću da je uveren da će bivši ratni komandant bosanskih Srba imati fer sudjenje...Mladićev branilac: Dokazaćemo da ružna priča tužilaštva nije istina..General u haškoj areni:...

Nastavak na S media...

Bramerc očekuje fer suđenje Mladiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2012

Glavni tužilac Međunarodnog tribunala u Hagu Serž Bramerc uveren je da će bivši ratni komandant bosanskih Srba Ratko Mladić imati fer suđenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bramerc: Mladić će imati fer suđenje

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012, 05:51

Glavni tužilac Međunarodnog tribunala u Hagu Serž Bramerc izjavio je povodom početka suđenja Ratku Mladiću da je uveren da će bivši ratni komandant bosanskih Srba imati fer suđenje...Upitan da li je pod bilo kakvim političkim pritiskom, Bramerc je televiziji B92 rekao da posao glavnog tužioca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.