Mirović: SNS neće menjati Ustav

Izvor: B92, 27.Sep.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: SNS neće menjati Ustav

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je danas da promena Ustava Srbije u ovom trenutku nije namera SNS.

On je dodao da je za promenu najvišeg državnog akta neophodan je politički konsenzus. Mirović je gostujući na televiziji Pink rekao da Deklaracija o potrebi pokretanja postupka izmene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava, koju je usvojila Skupština Vojvodine, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači ništa i da se Ustav ne menja.

On je dodao da usvajanje Deklaracije predstavlja propali pokušaj da se definišu politički ciljevi koji su suprotni ciljevima razvoja te pokrajine.

"Ukoliko želimo izmene neophodno je da postignemo politički konsenzus o tome, jedinstvo većine političkih stranaka, da napravimo viziju promene Ustava, analiziramo postojeći, a to u ovom trenutku nije namera SNS", istakao je Mirović.

Prema njegovim rečima, ova Deklaracija ima za cilj da uznemiri javno mnjenje i istakne da postoje stranke koje brinu o Vojvodini, i one koje ne brinu, što, kako je rekao nije tačno.

Govoreći o prelasku poslanika DS-a u druge stranke, Mirović je ocenio da se radi o odgovornim ljudima koji su prepoznali razliku između deklarativnih vizija i propalih ideja aktuelne vlasti i realnog života u Vojvodini.

Mirović je istakao i da građani očekuju konkretan rezultat, jasan plan, finansijske kapacitete i realizaciju velikih poslova i na tome treba graditi politiku, a ne na deklaracijama i praznim obećanjima.

"Najverovatniji scenario je da ćemo u narednom periodu imati priliku da vidimo finiš političkog mučenja građana Vojvodine, jer vlast ne priznaje da nema sposobnost da upravlja javnim poslovima. Ali mi nećemo odustati, tražićemo dijalog, insistiraćemo na izboru privremene tehničke vlade koja će imati zadatak da obavi čitav niz važnih poslova do izbora, koji će biti održani krajem 2015. ili početkom 2016. godine", rekao je Mirović.

Komentarišući najavljene mere štednje, Mirović je rekao da je to samo jedan segment ukupne promene ekonomske politike aktuelne vlade.

Prema njegovom mišljenju, neophodna je kombinacija i drugih mera koje su najavljene, kao što je povećanje efikasnosti u javnim preduzećima, suzbijanje sive ekonomije, ali i da se kroz mere podsticanja privrednog razvoja podstakne ubrzana reindustrijalizacija Srbije.

On je dodao da u narednih nekoliko nedelja očekuje i promenu elemenata podsticajne politike u poljoprivredi, što bi značilo da će se sa značajnijim sredstvima podsticati mala i srednja gazdinstva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mirović: Promena Ustava nije namera SNS u ovom trenutku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2014

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je danas da promena Ustava Srbije u ovom trenutku nije namera SNS, a da je za promenu najvišeg državnog akta neophodan politički konsenzus...Mirović je gostujući na televiziji Pink rekao da Deklaracija o potrebi pokretanja postupka izmene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.