Meštani Vranova očajni zbog industrijskog otpada

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Vranova očajni zbog industrijskog otpada

Meštani sela Vranovo kod Smedereva protestuju zbog toga što se industrijski otpad iz Železare Smederevo istovaruje nadomak centra sela.

Kako tvrde, već nekoliko nedelja, dan i noć, šleperima se istovaruje industrijski otpad na samo nekoliko stotina metara od centra sela.

Iako su prvobitno nameravali da blokiraju put, od te ideje su odustali.

Sa njima je razgovarala gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja je obećala da se, od danas, šljaka neće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odlagati na tom mestu već da će se u narednom periodu odrediti nove lokacije.

Ona je rekla da otpad nije opasan i da može da se koristi za građevinski materijal.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije se obavezala prema Hestilu da će u roku od godinu dana svu šljaku iz Železare izmestiti.

Televizija N1 čeka odgovore od ministarstva za životnu sredinu.

Opširnije u dnevnicima u 19h i 22h.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Meštani strahuju za zdravlje zbog otpada Železare Smederevo

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017

Meštani Vranova u okolini Železare Smederevo protestuju jer šleperi neprestano iz postrojenja istovaruju industrijski otpad nadomak centra sela...Izvor: N1..Kako saznajemo, prema ugovoru Vlade Srbije sa kineskim Hestilom o preuzimanju Železare Smederevo, reč je o obavezi Vlade prema Hestilu da u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.