Meksički patuljasti toreadori izvode smešnu i humanu koridu

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksički patuljasti toreadori izvode smešnu i humanu koridu

Korida je jedan od najkontroverznijih sportova na planeti, a mnogi ljubitelji životinja smatraju ga i najsurovijim. Meksička trupa patuljastih toreadora Enanitos toreros, koju čine šestorica komičara patuljastog rasta, odnosno “malih ljudi” iz Jukatana, zabavlja, međutim, publiku i pronosi po čitavom svetu slavu tradicije borbe sa bikovima bez surovosti koja se za koridu obično vezuje.

Njihovi "partneri” u ovim predstavama pritom nisu odrasli bikovi, već poluodrasla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telad, ali odabrana i gajena tako da budu posebno agresivna, tako da predstave uopšte nisu bezopasne - ali samo po hrabre male toreadore, dok životinje, za razliku od prave koride, ostaju nepovređene. Naglasak je, naime, na veštini i humoru, tako da čak i ljubitelji životinja na njihovim predstavama mogu prijatno da se zabave.

Ljudi patuljastog rasta, koji su zbog svog hendikepa onemogućeni da se bave mnogim profesijama, već vekovima se potvrđuju kao komičari izabavljači, a u Meksiku trenutno ima oko 20 ovakvih trupa minijaturnih toraedora, koje često gostuju i u SAD, gde u njihovim predstvama najviše uživaju doseljenici iz latinoameričkih zemalja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Humana korida sa minijaturnim toreadorima

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2011

Korida je jedan od najkontroverznijih sportova na planeti, a mnogi ljubitelji životinja smatraju ga i najsurovijim. Meksička trupa patuljastih toreadora Enanitos toreros, koju čine šestorica komičara patuljastog rasta, odnosno "malih ljudi" iz Jukatana, zabavlja, međutim, publiku i pronosi po čitavom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.