Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Sloboda kretanja državljana EU neće se ukidati još pet godina

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da će slobodan ulazak državljana EU u Veliku Britaniju biti omogućen još najmanje pet godina, prenijeli su danas britanski mediji.

Mej je kazala kako Britanci treba da stave pod kontrolu svoje granice, ali da to ne znači da će se državljanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU braniti slobodan ulazak.

Upitana da li će sloboda kretanja državljana EU prestati nakon što Velika Britanija izađe iz Unije 2019. godine, Mej je odgovorila kako kompanijama i ljudima treba dati vremena da se priviknu nakon Brexita kao i da će se skladno tome uvesti i određeni "period tranzicije", prenosi Index.hr.

EU je objavila kako očekuje od Britanije da prihvati ugovore EU čak i nakon izlaska, ukoliko želi da uživa u pogodnostima slobodne trgovine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EP usvojio rezoluciju o pregovorima u fazama o Bregzitu

Izvor: RTS, 05.Apr.2017

Evropski parlament usvojio je rezoluciju u kojoj se poziva na pregovore u fazama u procesu "razvoda" od Britanije, što je u suprotnosti za željama Londona. Glavni pregovarač EU za Bregzit Majkl Barnijer poručio je Velikoj Britaniji da što pre prihvati "uslove za razvod" od Unije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.