Martinović: JOJ koalicija i 15 ujedinjenih protiv Vučića

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: JOJ koalicija i 15 ujedinjenih protiv Vučića

Danas je ozvaničena koalicija, JOJ koalicija, za predsedničke izbore, rekao je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović. On je ocenio da sledi teška borba, da je Vučić u neravnopravnoj utakmici, da je njih 15 prema jedan. Dodao je da će drugog kruga verovatno biti.

"Maske su konačno pale, ozvaničena je koalicija za predsedničke izbore, "JOJ"  koalicija, Jeremić-Obradović- Jeremić >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << + DJB", rekao je.

Naveo je da ta koalicija ništa ne nudi, osim napadanja Vučića, što su kako kaže pokazali u govoru u holu danas. Dodao je da u današnjim govorima ništa nisu rekli o ekonomskim i političkim programima, da su samo govorili o Vučiću. "Sa usta im se nije skidalo ime Aleksandra Vučića. Pitamo Vuka Jeremića i Jankovića, mi iz SNS, kakva je ta strašna diktatura? Kako se onda obraćaju novinarima u Narodnoj skupštini, iako nisu poslanici... Izgleda da imaju neke poslanike koje su ukrali... Neke Jeremić, neke Janković".

On je ocenio da ova koalicija vraća Srbiju u prošlost.

"Pitamo Jeremića i Jankovića odakle im pare za kampanju, ko ih finansira, kako je moguće da je Vuk Jeremić u kampanji šest meseci, pre nego što su raspisani izbori", pitao je. Saša Janković je u kampanji dve godine, i to sa mesta zaštitnika građana, dodao je.

Ustvrdio je da njima jeste cilj da pobede Vučića ili da ukoliko to ne učine da žele da naprave ukrajinski, bugarski ili makedonski scenario.

Martinović je rekao da će politička borba biti teška, ali da će vlast omogućiti fer izbore. Očigledno da imaju i para i podršku iz inostranstva, domaćih tajkuna, mi to nemamo, rekao je.

Juče ste mogli čuti JOJ koaliciju da poziva posmatrače OEBS, i time prizivaju haos u Srbiji, ako narod ne odluči da oni budu pobednici, kaže. On je pojasnio da je to tražio Boško Obradović, i pitao kad je, inače, za Rusiju, što nije tražio ruske posmatrače.

Jeremić je rekao neistinu da je na delu državni udar, a obraća se ovde medijima u holu iako nije poslanik, naveo je. Martinović je izneo fotografiju Jeremića i Havijera Solane, u "bratskom zagrljaju". "Jel to čovek koji će da brani Srbiju od NATO pakta?" On je upitao jel je to patriota.

"Jel u vreme Aleksandra Vučića ili u vreme Vuka Jeremića Kosovo proglasilo nezavisnost, jel u vreme Aleksandra Vučića stotine hiljada radnika ostalo bez posla", pitao je. Tada je Tadić, tok 17 februara, pobegao u Rumuniju, a Vučić nigde ne beži, kaže.

Oni Srbiju hoće da vrate u to vreme, kažu da su budućnost, ali oni su prošlost, poručio je.

Kako je 2004, 2007. i 2008. bilo sve demokratski kad Skupština nije radila, a sada sve predstavlja udar, pitao je.

"Nemamo ravnopravnu političku utakmicu. Ovde se jedan čovek tuče protiv 15 njih, plus tajkuni, plus ambasadori", rekao je.

Učinićemo sve da se 2. aprila Srbija opredeli za budućnost, rekao je i dodao da će drugog kruga sigurno biti.

Martinović je rekao da se žale na kratak period za prikupljanje potpisa i kampanju i dodaje da je i SNS u istoj poziciji. Ono što nećemo dozvoliti je to da se izazovu nestabilnost i nemiri u zemlji, rekao je.

On je rekao da Jeremić treba samo da odgovori na pitanje odakle mu pare za kampanju i da SNS nema nikakav više problem. "Samo ih pozivamo da kažu odakle im pare, ništa drugo".

"Vučić se s predsedničkom kampanjom bavi od danas, kada su izbori raspisani... I to van radnog vremena... A neko već dve godine, za vreme radnog vremena", rekao je aludirajući na Sašu Jankovića.

Na zahtev Boška Obradovića da premijer podnese ostavku, upitao je zašto on nije podneo ostavku onda na mesto poslanika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marinović (SNS): Opozicija formirala "Joj koaliciju"

Izvor: Blic, 02.Mar.2017

Šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović ocenio je da su danas u parlamentu "maske pale" i da je opozicija ozvaničila svoju "Joj koaliciju" koja građanima nudi samo mržnju prema Aleksandru Vučiću...Na konferenciji za novinare u parlamentu, nakon što su predstavnici opozicije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.