Lokalni izbori u Kosjeriću

Izvor: RTS, 26.Maj.2013, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori u Kosjeriću

U opštini Kosjerić održavaju se lokalni izbori, a u trci za 27 odborničkih mandata učestvuju tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana. Do 18 časova glasalo 62 odsto birača.

Lokalni izbori održavaju se u opštini Kosjerić, a u trci za 27 odborničkih mandata učestvuju tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana. Do 18 sati svoje biračko pravo iskoristilo 62 odsto građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Svih 29 biračkih mesta otvorena su jutros na vrema. Za sada, nisu zabeležene nepravilnosti prilikom glasanja, javlja dopisnik RTS-a.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, u birački spisak upisano je 10.268 lica sa pravom glasa, koji svoje biračko pravo mogu da ostvare na 29 biračkih mesta.

"Izlaznost je dobra i procena je da će do zatvaranja biračkih mesta svoje biračko pravo iskoristiti oko 65 odsto birača", kaže predsednik Opštinske izborne komisije Goran Jevtović za Tanjug.

Jevtović je potvrdio i da, za sada, Opštinskoj izbornoj komisiji nije stigao nijedan prigovor od biračkih odbora vezan za nepravilnosti na biračkim mestima.

Koaliciju "Za bolji život - Milijan Stojanić", koja je ponudila svih 27 odborničkih kandidata, čine SNS-NS-DSS, koju predvodi sadašnji predsednik opštine naprednjak Milijan Stojanić, kuvar sa svetskim priznanjima.

Isti broj kandidata ima i koalicija SPS-PUPS-JS-URS pod nazivom Odlučno za Kosjerić, a prva na listi je ekonomista Gordana Marković iz SPS-a.

I DS i LDP koji zajedno nastupaju na listi "Odgovorno" ponudili su 27 kandidata koje predvodi inženjer poljoprivrede Dragan Milaković iz Demokratske stranke.

Na izbore u Kosjeriću samostalno izlazi SPO sa listom od 27 kandidata koje predvodi dr Ljiljan Kosorić.

Grupa građana "Dveri za bolji život Kosjerića - Boško Obradović" ponudila je 22 kandidata za odbornike, a na čelu liste je ekonomista Javorina Stanišić.

"Sabor srpskog jedinstva - Borislav Pelević" kandidovao je 17 kandidata na čelu sa programerom Milenkom Ostojićem, dok SDPS-Rasim Ljajić ima 11 kandidata koje predvodi koreograf Mlađen Marković.

Stanovnici Kosjerića će svoje biračko pravo moći da iskoriste danas do 20 sati na biračkim mestima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lokalni izbori u Kosjeriću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2013

U opštini Kosjerić danas se održavaju lokalni izbori, a u trci za 27 odborničkih mandata učestvuju tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.