Ljajić očekuje sveobuhvatnu istragu o trgovini organima

Izvor: Beta, 27.Jan.2011, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić očekuje sveobuhvatnu istragu o trgovini organima

BEOGRAD, 27. januara 2011. (Beta) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da, nakon usvajanja rezolucije u Savetu Evrope zasnovane na izveštaju Dika Martija, očekuje sveobuhvatnu istragu medjunarodne zajednice da bi se otkrila istina o trgovini organima na Kosovu.

"Sada je na potezu medjunarodna zajednica, oni koji vrše faktičku vlast na Kosovu, a posebno Euleks za koji je Ketrin Ešton rekla da ima kapaciteta da sprovede tu istragu", rekao je Ljajić na centralnoj državnoj ceremoniji proslave Dana sećanja na žrtve holokausta.

Ljajić je rekao da je Tužilaštvo za ratne zločine spremno da saradjuje i da će sve relevantne dokaze dostaviti Euleksu.

On je kazao da bi medjunarodna zajednica trebalo da po tom pitanju saradjuje i sa drugim zemljama, posebno sa Albanijom. "Očekujemo da medjunarodna zajednica izvrši pritisak na Albaniju da aktivno učestvuje u istrazi, jer se veliki broj dokaza nalazi na teritoriji te zemlje", rekao je on.

Ljajić je rekao da je otkrivanje istine jedan od preduslova pomirenja u regionu i normalizacije odnosa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beriša: Izveštaj Martija rasistički

Izvor: B92, 27.Jan.2011

Tirana -- Albanski premijer Salji Beriša rekao da je izvestilac SE Dik Marti rasista, a rezolucija o trgovini organima propaganda kao iz doba Slobodana Miloševića... Nakon usvajanja rezolucije o trgovini organima na Kosovu i Albaniji, on je izrekao nove optužbe na račun autora izveštaja na osnovu...

Nastavak na B92...

Ministar očekuje sveobuhvatnu istragu o trgovini organima

Izvor: Studio B, 27.Jan.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da, nakon usvajanja rezolucije u Savetu Evrope zasnovane na izveštaju Dika Martija, očekuje sveobuhvatnu istragu međunarodne zajednice da bi se otkrila istina o trgovini organima na Kosovu..."Sada je na potezu međunarodna zajednica, oni...

Nastavak na Studio B...

Martijeva rezolucija će uticati na dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2011

Na Kosovu smatraju da će usvojena rezolucija o izveštaju Dika Martija u Savetu Evrope vidno uticati na predstojeće razgovore Prištine i Beograda, te da se bez istrage o ratnim zločinima teško može očekivati pozitivan ishod dijaloga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Beograd za detaljnu istragu

Izvor: VOA, 27.Jan.2011

Nakon što je PSSE donela Rezoluciju o trgovini ljudskim organima, srpski zvaničnici ocenjuju da je na potezu međunarodna zajednica

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.