Ljajić: Prodajemo Železaru, a ne piljaru

Izvor: SandzakPress.net, 05.Feb.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Prodajemo Železaru, a ne piljaru

  Srbija – Potpredsjednik vlade Rasim Ljajić očekuje da će pregovori sa Esmarkom o privatizaciji smederevske Železare biti završeni naredne sedmice, i ističe da Srbija “ne prodaje piljaru, već ogroman kompleks”. Ljajić je rekao da u pregovorima ima nekoliko “tački spoticanja” jer Srbija sa svoje strane traži garancije za proizvodnju, preuzimanje više od 5.000 radnika, te da neće biti otpuštanja kada počne proizvodnja, kao i ostanak na tržištu. “To nije lako. S >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << jedne strane stiče se utisak da mi prodajemo, ne znam kakvu kompaniju, a s druge strane oni imaju svoja očekivanja – otpis dugova, subvencije… Imamo situaciju i sa MMF i EU koje su indirektno uključeni u proces”, rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. (sandzacke)
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Esmark tvrd orah, Vujović se nada

Izvor: B92, 06.Feb.2015, 12:29

Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da će do ponedeljka ili utorka biti opipljivih rezultata u, kako kaže, formi nacrta ugovora o pregovorima s Esmarkom...Vujović je novinarima u Vladi Srbije rekao da je optimista u pogledu pregovora sa Esmarkom, ali da međutim ne treba potcenjivati poteškoće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.