Ljajić: Cilj politička stabilnost, a nailazim na osudu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Cilj politička stabilnost, a nailazim na osudu

Cilj potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije je da se doprinese smanjenju političke i svake druge tenzije u tom regionu i nema nikakvog razloga za mistifikaciju tog dogovora, izjavio je danas osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

"Mi smo šest meseci u pregovorima oko teksta tog sporazuma i prema tome cenim da je to u interesu političke i društvene stabilnosti u Sandžaku, verujem da je to interes >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Srbije, i da ćemo na taj način smanjiti političke i svake druge tenzije koje su postojale u tom regionu", rekao je novinarima Ljajić, koji je kao ministar bio u Turističkoj organizaciji Srbije u Beogradu.

On veruje da će se umesto visoke politike sada baviti i rešavanjem svakodnevnih problema građana Sandžaka, izgradnjom škola, bolnica, puteva, a da neće dominirati samo političke ideje.

Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska partija, čiji je osnivač Rasim Ljajić, potpisale su u utorak u Novom Pazaru Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a ključni cilj sporazuma je, kako je saopšteno, puna politička i društvena stabilnost u tom regionu i podrazumeva smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno Bošnjacima.

"Ja sam očekivao da će neko da me pohvali zbog teškog posla i rezultata koji smo napravili, ali evo nailazim na osudu sa svih strana. Neko bi izgleda voleo da se ja samo tučem i krvarim bez ikakve pomoći bilo koga, neko bi hteo da se ja tučem i sa Ugljaninom i Zukorlićem non stop...", rekao je Ljajić.

On želi, kako je naveo, da od neprijatelja stvara prijatelje i da stvara nešto što je smisao politike i političara, a to je da se gradi stabilnost u uslovima kad je svuda okolo neptrpeljivost i nestabilnost.

Prema njegovim rečima, to je dogovor koji je proistekao kao inicijativa predsednika opština u Sandžaku, članova stranke i to po prvi put.

"Nikakva Turska, Britanci, nikakvi Meksikanci, nisu učestvovali u tom dogovoru, niti je iko znao za ovaj dogovor i nema nikakvog razloga za njegovu mistifikaciju", istakao je Ljajić, dodajući da postoji želja da se uspostavi stabilnost u Sandžaku.

Upitan kako gleda na to da Muamer Zukorilić ima podrsku premijera, bar za jedan deo onog što radi, obzirom na to da je koalicioni partner SNS-a, Ljajić je rekao da je legitimna odluka SNS koga će izabrati za koalicionog partnera i da na to niti može, niti želi da utiče.

"Mi želimo da gradimo najbolje moguće odnose sa SNS kao našim koalicionim partnerom, strankom sa kojom smo dva puta išli na izbore na zajedničkoj izbornoj listi i mi tu saradnju želimo da gradimo i dalje i unapređujemo. Odluka je na SNS da li će sa nama tu saradnju i nastaviti", rekao je Ljajić.

Na pitanje da prokomentariše stav predstavnika Bošnjacke demokratske zajednice Sandžak, koji su rekli da su potpisivanjem sporazuma Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratska partija pokazale da nemaju ideoloških razlika, Ljajić je odgovorio da je to "kraj za BDZ i Zukorlića".

"Iza ove dve stranke stoji 80-85 odsto glasača u Sandzaku, prema tome Zukorlić ostaje jedna minorna politička stranka koja će pokušavati ovde da stvori utisak o njihovoj snazi i jačini, ali srećom izbori su neumoljivi i brojke takođe i govore o snazi svakog od nas u tom procesu. On (Zukorlić) je svoju političku karijeru završio i pre nego što je započeo", kazao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Želim političku stabilnost, a nailazim na osudu

Izvor: Blic, 21.Dec.2016

Cilj potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije je da se doprinese smanjenju političke i svake druge tenzije u tom regionu i nema nikakvog razloga za mistifikaciju tog dogovora, izjavio je danas osnivač SDP-a Rasim Ljajić...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.