Krivična prijava protiv Saše Dragina zbog uvoza 3.000 tona radioaktivnog đubriva

Izvor: Blic, 29.Okt.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Saše Dragina zbog uvoza 3.000 tona radioaktivnog đubriva

Kako "Blic" ekskluzivno saznaje, protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina danas je podneta nova krivična prijava zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovo prerađivanje i skladištenje. Saša Dragin

Dragin se tereti da je kao ministar poljoprivrede u avgustu 2009. godine doneo pravilnik o metodama ispitivanja đubriva, iako to nije bilo u nadležnosti ministarstva kojim je upravljao.

Spornim pravilnikom drastično je povećana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gornja granica radioaktivne kontaminacije, odnosno dozvoljene koncetracije radio nukleida u neorganskom đubrivu.

Zahvaljujući novim merama, u Srbiju je omogućen uvoz 2. 900.000 kilograma đubriva sa povećanom koncetracijom radioaktivnosti.

Draginov pravilnik važio je samo mesec i po dana. Ukinut je već 23. septembra, kada su sporne mere stavljene van snage.

Pročitajte još Saša Dragin stigao kući, dobio elektronsku "nanogicu" Nastavlja se pripremno ročište u procesu protiv bivšeg ministra Dragina Draginu ponovo produžen pritvor za 60 dana

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA KRIVIČNA PRIJAVA: Saša Dragin optužen za uvoz 3.000 tona radioaktivnog đubriva!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2013

BEOGRAD - Ozračio nas!..Protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina policija je juče podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je omogućio unošenje skoro 3.000 tona radioaktivnog đubriva u Srbiju, njegovu preradu i skladištenje. Dragin je osumnjičen da je 12. avgusta 2009. godine doneo...

Nastavak na Kurir...

Krivična prijava protiv Dragina zbog uvoza radioaktivnog đubriva

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2013

Protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina policija je danas podnela novu krivičnu prijavu zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovo prerađivanje i skladištenjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prijava protiv Dragina zbog radioaktivnog đubriva

Izvor: Mondo, 29.Okt.2013

Protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina podneta je nova krivična prijava zbog sumnje da je omogućio..

Nastavak na Mondo...

Još jedna krivična prijava protiv Dragina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2013

Policija je tužilaštvu za organizovani kriminal danas podnela novu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovo prerađivanje i skladištenje, rečeno je Tanjugu u policiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nova krivična prijava protiv Dragina: Omogućio uvoz radioaktivnog đubriva

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2013

BEOGRAD - Policija je tužilaštvu za organizovani kriminal danas podnela novu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovo prerađivanje i skladištenje, rečeno je Tanjugu u policiji. Draginu se novom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.