Koštunica: Politička neutralnost najbolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Politička neutralnost najbolja

BEOGRAD -

Nagoveštaj Angele Merkel da Nemačka u dogledno vreme neće odobriti početak pregovora o članstvu u EU, otvara pitanje kojim putem Srbija treba da ide, a politička neutralnost u tom smislu je najbolji put za zemlju, ocenio je danas lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

"Izjava Angele Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojom jasno nagoveštava da Nemačka u dogledno vreme neće odobriti pristupne pregovore za učlanjenje u EU otvara suštinsko pitanje kojim putem Srbija treba da ide dalje", piše u saopštenju DSS, dostavljenom agenciji Beta.

Koštunica je ocenio da bi ignorisanje nemačkog stava prema daljem proširenju EU bilo neodgovorno pošto je, kako je naveo, "nemački glas presudan u EU".

"Srbija je od 2008. godine svojim državnim i nacionalnim interesima, pre svega Kosovom i Metohijom, plaćala evropske integracije, što nije bio slučaj ni sa jednom drugom državom. Sada se Srbiji saopštava da će neznano dugo biti u čekaonici za ulazak u EU. Srbiji nije mesto ni u čijoj čekaonici, već treba da se okrene sebi, svom razvoju i svojim interesima", poručio je lider DSS.

Koštunica se založio za "nacionalni dijalog o EU" i nazvao "dogmom" tvrdnju da EU nema alternativu, istakavši da je politička neutralnost najbolji put za Srbiju.

"U zemlji je neophodan ozbiljan dijalog o EU, u kojem niko nikoga neće optuživati, već će se tražiti najbolji put za budućnost Srbije", naveo je predsednik DSS.

"Dogma da EU nema alternativu, više nema života, ali zato još nema dovoljno snage da se nađe pozitivno rešenje, a to je politička neutralnost. Vidimo i da Britanija razmišlja o napuštanju EU, i bila bi velika greška da Srbija iz evropske čekaonice bude poslednji sledbenik Evropske unije", zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Politička neutralnost najbolja za Srbiju

Izvor: Press, 15.Dec.2012

"Izjava Angele Merkel kojom jasno nagoveštava da Nemačka u dogledno vreme neće odobriti pristupne pregovore za učlanjenje u EU otvara suštinsko pitanje kojim putem Srbija treba da ide dalje", piše u saopštenju D S S, dostavljenom agenciji Beta..Koštunica je ocenio da bi ignorisanje nemačkog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.