Koliers: Srbiji nedostaju vrhunske nekretnine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliers: Srbiji nedostaju vrhunske nekretnine

BEOGRAD -

Tržište nekretnina u Srbiji u ranoj fazi razvoja pogođeno je krizom i nedostaju vrhunske nekretnine koje bi privukle velike investitore, za koje su rizik netransparentnost i dugotrajne procedure, ocenila je danas firma Koliers internešnel, koja se bavi nekretninama.

U saopštenju povodom istraživanja stanja na tržištu nekretnina u svetu, navodi se i da bi stanje u Srbiji moglo da se poboljša ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi ona postala kandidat za prijem u EU, ali uz poboljšanje procedure i propisa.

Menadžer odeljenja za procenu vrednosti nekretnina i investiciono savetovanje u Koliersu, Marko Vučinić rekao je da tržište u Srbiji prati trend iz Evrope.

U anketi te kompanije 43 odsto od 300 ispitanih investitora se izjasnilo da žele veća ulaganja, a 64 odsto to planira tokom sledećih 12 meseci.

Mogućnost kandidature za ulazak u EU nije dovela do "očekivanog porasta interesovanja investitora za srpsko tržište nekretnina", a status kandidata i prijem u EU bi uticali na smanjenje rizika što bi privuklo strane ulagače, rekao je Vučinić.

"Jedan od najčešćih razloga za posmatrani povećani rizik Srbije leži u netransparentnosti tržišta, dugotrajnoj proceduri za dobijanje dozvola, kao i za izlazak iz investicija, odnosno, u nerazvijenom investicionom tržištu nekretnina, uz odsustvo velikih institucionalnih igrača", rekao je on.

Direktorka Koliers internešnala za Srbiju, Maja Šahbaz, rekla je da nedostaju "vrhunske nekretnine", koje bi privukle velike svetske i evropske investitore, uprkos tome što smatraju da je tržište u Srbiji i dalje rizično.

"Prema rezultatima našeg istraživanja, trebalo bi očekivati sledeći talas investicionog razvoja u narednih 12-18 meseci, dok ćemo u protivnom i dalje privlačiti investitore sklone niskom riziku, koji su spremni da plaćaju samo niske vrednosti uz očekivanje visokog stepena povraćaja", rekla je Šahbaz.

Istraživanjem je utvrđeno da troškovi ulaganja u nekretnine u svetu nisu opali- 41 odsto evropskih investitora govori o povećanju troškova finansiranja, a 44 odsto da nema promene.

Skoro dve trećine evropskih investitora koji su učestvovali u istraživanju, potvrdilo je da očekuje da će se investicioni ciklus poboljšati u narednih 12 meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolijers: Srbiji nedostaju vrhunske nekretnine

Izvor: Blic, 08.Okt.2011, 03:15

Tržište nekretnina u Srbiji u ranoj fazi razvoja pogođeno je krizom i nedostaju vrhunske nekretnine koje bi privukle velike investitore za koje su rizik netransparentnost i dugotrajne procedure, ocenila je danas firma "Kolijers internešenel", koja se bavi nekretninama. ..U saopštenju povodom istraživanja...

Nastavak na Blic...

Nedostaju vrhunske nekretnine u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 08.Okt.2011

BEOGRAD, Tržište nekretnina u Srbiji u ranoj fazi razvoja pogođeno je krizom i nedostaju vrhunske nekretnine koje bi privukle velike investitore, ocijenila je firma 'Kolijers internešenel', koja se bavi nekretninama. U saopštenju povodom istraživanja stanja na tržištu nekretnina u svijetu navodi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.