KEK preuzeo trafo stanicu u Štrpcu

Izvor: RTS, 29.Jul.2009, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEK preuzeo trafo stanicu u Štrpcu

Pripadnici KFOR-a predali ključeve trafo stanice u Štrpcu direktoru Kosovske ektroenergetske korporacije Idrizu Rušitiju. KEK sutra počinje naplatu paušala, a Srbi treba da potpišu kolektivni sporazum sa KEK-om. Struja će biti priključena nakon što 70 odsto domaćinstava u Štrpcima i okolini uplate po 26 evra.

Pripadnici Kfora predali su danas ključeve od trafo stanice u Štrpcu direktoru Kosovske ektroenergetske korporacije (KEK) Idrizu Rušitiju.

Rušiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao agenciji Beta da će već sutra radnici KEK-a proveriti instalicije u trafo stanici, tako što će na kratko uključiti struju.

"KEK-ovih 10 mobilnih timova sutra će početi naplatu paušala u iznosu od 26 evra po domaćinstvu u Štrpcu i okolnim selima", kazao je Rušiti.

Srpski tim, kojeg su odredili predstavnici srpskih sela, sutra će potpisati kolektivni sporazum sa KEK-om.

Nakon što 70 odsto domaćinstava Štrpca i okolnih sela uplate paušal od 26 po domaćinstvu struja će biti uključena, rekao je Rušiti.

Rušiti je naveo da će četiri radika Elekroprivrede Srbije koji su radili u trafo stanici u Štrpcu nakon što potpišu ugovor sa KEK-om, nastaviti da rade u toj trafo stanici zajedno sa četiri radnika iz te korporacije.

Predsednik Skupštine opštine Štrpce Bojan Savić, rekao je da su radnici EPS-a po nalogu nadležnih u Beogradu danas predali ključeve trafo stanice pripadnicima Kfor-a.

"Trebalo je po nalogu Beograda da radnici EPS-a ključeve predaju pripadnicima Euleksa, ali je Euleks poručio da oni ne mogu da preuzmu ključeve jer su neutralni pa su zato radnici ključeve predali pripadnicima Kfora", rekao je Savić.

Oko 13.000 Srba i 3.500 Albanaca u opštini Štpce nemaju struju od 30. juna.

Do 11. jula bila je uključivana takozvana humanitarna struja od ponoći do šest ujutru, a od 11. jula do danas uopšte nemaju električnu energiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez struje u Štrpcu, nije počela naplata paušala

Izvor: Večernje novosti, 29.Jul.2009

Radnici Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) ni danas nisu počeli naplatu paušala od meštana Sirinićke župe, čime bi počeli da se stvaraju uslovi za snabdevanje strujom te oblasti u kojoj isključenja traju 29 dana.

Nastavak na Večernje novosti...

KEK preuzeo trafo stanicu u Štrpcu

Izvor: Blic, 29.Jul.2009

Pripadnici Kfora predali su danas ključeve od trafo stanice u Štrpcu direktoru Kosovske ektroenergetske korporacije (KEK) Idrizu Rušitiju.....Rušiti je agenciji Beta rekao da će već sutra radnici KEK-a proveriti instalacije u trafo stanici tako što će na kratko uključiti struju..."KEK-ovih 10...

Nastavak na Blic...

KEK preuzeo trafo stanicu u Štrpcu

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2009, 13:15

ŠTRPCE , 29. jula 2009. (Beta) - Pripadnici Kfora predali su u sredu ključeve od trafo stanice u Štrpcu direktoru Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) Idrizu Rušitiju. Rušiti je agenciji Beta rekao da će već sutra radnici KEK-a proveriti instalicije u trafo stanici tako što će na kratko...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.