Jevtić: Poseta Mogerinijeve mogla bi da bude korak prema ZSO

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Poseta Mogerinijeve mogla bi da bude korak prema ZSO

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da sutrašnja poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini Kosovu bude doprinos u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO).
Očekujem da ova posete doprinese prvom koraku ka uspostavljanju ZSO onako kako je dogovoreno u Briselu, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Dalibor Jevtić Tanjugu i dodao da očekuje da se razgovara i o tome na koji način će biti nastavljen dijalog između Beograda i Prištine.

"Potreba za nastavkom dijaloga je više nego očigledna i poseta u tom kontekstu Federike Mogerini, ne samo Prištini nego celom regionu, veoma je značajna zbog stabilnosti, imajući u vidu sve ono što se dešava u zemljama okruženja", istakao je ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi.
Insistiraćemo na temi ZSO i svim onim temama koje su važne zbog političke stabilnosti, rekao je Jevtić, dodajući da se nada da će jedna od tema njene posete Kosovu biti i povratak raseljenih lica na Kosovo.
"Očekujem da pitanje povratka raseljenih bude razmatrano tokom njene posete Kosovu jer smo od predstavnika međunarodne zajednice čak i u pisanoj formi zahtevali da se to pitanje rešava na jedan kvalitetniji način", zaključio je ministar.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jevtić: Sa Mogerini o ZSO i povratku raseljenih

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da će sutrašnja poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini doprineti procesu formiranja Zajednice srpskih opština, kao i da će insistirati na razgovorima o povratku raseljenih lica i o nastavku dijaloga...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.