Jeremić: Status malo verovatan ako je uslov odustajanje od Rezolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Status malo verovatan ako je uslov odustajanje od Rezolucije

BEOGRAD -

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je malo verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

"Ako ponovo u martu (kada Evropski savet odlučuje o statusu kandidata) taj uslov bude ispostavljen Srbiji, onda mogu da kažem da je vrlo malo verovatno da ćemo dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kandidaturu", kazao je Jeremić Radio televiziji Srbije u ponedeljak uveče.

On je rekao da je to bio uslov koji Srbija nije mogla da prihvati ni u decembru, kad je Evropski savet odlučivao o statusa kandidata Srbije za članstvo u EU.

Prema njegovim rečima, državni organi će u narednim nedeljama činiti sve da se pred Srbiju ne postave uslovi koje, kako je rekao, nije moguće ispuniti.

"Ako budemo uspešni, onda će kandidatura biti u martu, ako ne, onda u nekom drugom trenutku", kazao je Jeremić i dodao da u ovom trenutku ne bi bilo zahvalno predviđati da li će Srbija u martu dobiti status kandidata.

On je rekao da je vlada obezbedila kontinuitet u spoljnoj politici i da je dosledna svojim ciljevima, među kojima su evropski proces, regionalna harmonija, pravično i održivo rešenje za Kosovo i produbljivanje ekonomske saradnje sa svetom.

"Bez obzira šta može da se dogodi na sledećim ili drugim izborima možemo očekivati kontinuitet spoljne politike", kazao je Jeremić.

On je kazao da je Srbija u diplomatskom i ekonomskom smislu danas dosta vidljivija nego što je bila ranije i izrazio očekivanje da će u nekoliko narednih nedelja biti potvrđena kandidatura Srbije za predsedavanje OEBS-u.

Jeremić je najavio da će ekonomska diplomatija u narednom periodu biti prioritet Ministarstva spoljnih poslova i dodao da država sada ima "daleko veći uticaj na ekonomiju nego što je to bilo prethodnih decenija".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Nema odustajanja od 1244

Izvor: B92, 16.Jan.2012

Beograd -- Malo je verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244, kaže Vuk Jeremić..."Ako ponovo u martu (kada Evropski savet odlučuje o statusu kandidata) taj uslov bude ispostavljen Srbiji, onda mogu da kažem da...

Nastavak na B92...

Ako je uslov KiM, teško ćemo u EU

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2012

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je malo verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji..."Ako ponovo u martu (kada Evropski savet odlučuje o...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ukoliko uslov bude Rezolucija, kandidatura malo verovatna

Izvor: Politika, 17.Jan.2012, 09:12

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da, ukoliko ponovo „bude ispostavljen” uslov odustajanja od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN , malo je verovatno da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji...„Kao što je predsednik rekao,...

Nastavak na Politika...

Mas: Moguće ispuniti uslove za kandidaturu

Izvor: S media, 17.Jan.2012

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas rekao je danas da je uslove za sticanje statusa kandidata, koje je Srbiji postavio Savet EU u svojim zaključcima, moguće ispuniti do sledećeg sastanka Saveta i u tom kontekstu posebno ukazao na značaj dogovora o regionalnom predstavljanju Prištine...Terci:...

Nastavak na S media...

Dogovor otvara vrata EU

Izvor: RTS, 17.Jan.2012

Nikad nisam čuo da je neko od Srbije zahtevao da odustane od Rezolucije 1244, u zamenu za status kandidata, izjavio ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas. Važan dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine, istakao Mas...Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas rekao je da je uslove za sticanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.