Jedino je saradnja model Evropske unije

Izvor: Beta, 25.Avg.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino je saradnja model Evropske unije

ZAGREB, 25. avgusta 2010. (Beta) - Vicekancelar Nemačke i ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele poručio je u sredu u Zagrebu zemljama Zapadnog Balkana da je jedino saradnja model po kojem funkcioniše Evropska unija.

Nemački šef diplomatije je istakao da će Nemačka nastaviti da podržava put Hrvatske prema EU kao što je to i dosada činila, izrazivši uverenje da će Hrvatska "uskoro" postati punopravna članica EU.

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je uverenje da će Hrvatska krajem ove ili početkom iduće godine završiti tehnički deo pregovora sa EU, a da će u prvoj polovini iduće godine potpisati pristupni ugovor.

Nemački šef diplomatije mini-turneju nastavlja u četvrtak posetom Beogradu, a potom Sarajevu, Prištini i Gračanici.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vestervele za saradnju na Balkanu

Izvor: B92, 25.Avg.2010

Zagreb -- Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele poručio je zemljama zapadnog Balkana da je jedino saradnja model po kojem funkcioniše EU... "Pozdravljamo saradnju, nismo za sukob. Jedino je saradnja model funkcionisanja EU", rekao je Vestervele...Posle razgovora s hrvatskom premijerkom...

Nastavak na B92...

Vestervele: Jedino je saradnja model Evropske unije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2010

Vicekancelar Nemačke i ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele poručio je danas u Zagrebu zemljama Zapadnog Balkana da je jedino saradnja model po kojem funkcioniše Evropska unija. " Pozdravljamo saradnju, nismo za sukob. Jedino je saradnja model funkcionisanja EU", rekao je Vestervele novinarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Balkan sa Turskom u EU, postepeno"

Izvor: B92, 25.Avg.2010

Atina -- Približavanje zemalja Balkana Evropskoj uniji, uključujući Tursku, ići će korak po korak, izjavio u Atini Stiven Vanakere, ministar spoljnih poslova Belgije... Vanakere se danas sastao sa premijerom i zamenikom šefa diplomatije Grčke, Jorgosom Papandreuom i Dimitrisom Drucasom...Vanakere...

Nastavak na B92...

Zavšetak pregovora EU-Hrvatska 2011.

Izvor: EMportal, 26.Avg.2010, 10:32

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gido Vestervele ocenio sinoć u Zagrebu da bi Hrvatska mogla da zaključi pregovore o prijemu u Evropsku uniju iduće godine ako bude uložila maksimalne napore.

Nastavak na EMportal...

Guido Westerwelle: Hrvatska blizu EU, Srbija mora da sarađuje

Izvor: B&F Online, 26.Avg.2010

Nemački vicekancelar i ministar spoljnih poslova Guido Westerwelle izjavio je da je Hrvatska dospela u završnu fazu pristupnih pregovora sa EU, i da bi iste mogla završiti već naredne godine. Što se tiče Srbije, ona mora da dokaže da želi da sarađuje, jer je za Nemačku pitanje Kosova već rešeno. 

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.