Izrazi saučešća povodom tragedije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrazi saučešća povodom tragedije u Novom Sadu

BEOGRAD, NOVI SAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je danas duboko žaljenje zbog tragedije koja se prošle noći dogodila u Novom Sadu, kada je u velikom požaru stradalo šestoro mladih ljudi.

Predsednik Srbije Boris Tadić je izrazio uverenje da će istraga pokazati da li postoji krivac za smrt šest mladih osoba koje su rano jutros poginule u požaru u novosadskoj diskoteci Kontrast.

"Verujem da će istraga pokazati da li postoji jasno definisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krivac i da će oni koji su krivi odgovarati", rekao je Tadić.

Cvetković: Velika tragedija i nenadoknadiv gubitak

I predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izrazio je danas veliko žaljenje povodom tragičnog događaja u diskoteci "Kontrast", saopštio je Kabinet premijera.

"Izuzetno me je potresla vest o smrti šestoro mladih ljudi. To je velika tragedija i nenadoknadiv gubitak za njihove porodice i za Srbiju. Izražavam svoje najdublje saučešće porodicama poginulih", istakao je premijer Cvetković.

Pajtić: Užasnost i žaljenje

Izrazima saučešća pridružio se i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je u saopštenju izrazio "užasnutost i žaljenje" zbog tragedije u kojoj je stradalo šestoro mladih.

Pavličić: Novi Sad nem od bola

U ime Grada Novog Sada gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je najdublje saučešće porodicama nastradalih.

"Novi Sad je nem od bola, zbog stravične tragedije koja nas je zadesila. Nema reči koje bi opisale osećanje tuge zbog nenadoknadivog gubitka šestoro mladih ljudi. Grad će pružiti maksimalnu podršku unesrećenim porodicama", naglasio je gradonačelnik Pavličić.

On je optužio Srpsku naprednu stranku da koristi sinoćnu tragediju u predizborne svrhe.

"Zgranut sam saopštenjem novosadskog SNS-a i ne mogu da verujem da je bilo koja stranka, pa čak ni oni, u stanju da ovu tragediju koriste u predizborne svrhe", izjavio je Tanjugu gradonačelnik Novog Sada Pavličić.

Gradski odbor SNS prethodno je izdao saopštenje povodom tragedije u novosadskoj diskoteci, u kojoj je šestoro mladih izgubilo život u požaru, u kojem je navedeno da gradska vlast ne kontroliše rad inspekcija koje su zadužena za rad objekata u gradu.

"Nepoštovanje i nepridržavanje propisa vezanih za kontrolu objekata od strane Gradske uprave za inspekcijske poslove i nepodnošljivo stanje javnog reda i mira i bezbednosti u Novom Sadu, samo su logičan sled nečinjenja gradske vlasti po svim pitanjima, jer su na čelnim mestima mnogih institucija osobe sa prefiksom v.d., pa nije čudo što se niz tužnih i tragičnih događaja smenjuje kao na filmskoj traci", tvrdi SNS.

GO SNS je takođe uputio porodicama nastradalih izraze najdubljeg saučešća.

Kako je preneto u saopštenju, u Gradskom odboru SNS pitaju gradonačelnika da li će mu "najveće dostignuće povodom ovog događaja biti dan žalosti", ili će preduzeti nešto po pitanju otkrivanja i sankcionisanja najodgovornijih u lancu kontrole.

Egereši: Bolan dan za sve građane Novog Sada

U ime Skupštine AP Vojvodine i svoje lično ime izraze najdubljeg saučešća porodicama i prijateljima tragično nastradalih mladih ljudi, koji su izgubili život u sinoćnjem požaru, izrazio je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši.

"Ovo je tragičan i bolan dan za sve građane Novog Sada, za sve građane Vojvodine. Ne postoje reči kojima bi se opisalo koliko je strašno da u tragediji, poput one koja se noćas dogodila, život izgubi mladost, šestoro ljudi koji su tek bili na pragu života", istakao je predsednik Egereši.

Jovanović: Treba utvrditi da li postoji neka sistemska greška

Tragedija u diskoteci "Kontrast" moraće da otvori mnoga pitanja, jer je ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi požari, pa treba utvrditi da li postoji neka sistemska greška, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

U slučaju požara u "Laundžu", pre četiri godine, "imali smo situaciju da su odgovarali određeni ljudi, krivima su proglašeni i vlasnici, ali se isto tako, nijednog momenta nije poteglo pitanje inspekcije", rekao je Jovanović.

On je kazao da "nažalost, neke od inspekcija, naročito protivpožarna, nisu u nadležnosti gradske uprave i treba videti da li su poštovana sva pravila".

"Meni je jako teško da ulazim i u kritiku toga šta rade neke od inspekcija, mi imamo dobre propise i pravila, ali vreme će pokazati da verovatno nešto od pravila nije ispoštovano", kazao je Jovanović nakon obeležavanja 13. godišnjice pogibije Olega Nasova, prve žrtve NATO bombardovanja u Novom Sadu i rušenja Varadinskog mosta.

Gojković: Gubitak dela naše budućnosti

Maja Gojković, kandidat za gradonačelnika Novog Sada izjavila je saučešće porodicama nastradale dece.

"Izgubljeni mladi životi su velika tragedija za Grad Novi Sad i u ovim teškim danima za porodice nastradalih, pozivam sve Novosađane i Novosađanke da se solidarišu sa bolom porodica poginulih mladih ljudi. Novi Sad je obavijen tugom zbog gubitka dela naše budućnosti", rekla je Maja Gojković.

Đilas uputio saučešće

I gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je danas saučešće gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću povodom nesreće koja se dogodila noćas u diskoteci "Kontrast".

"U ime Beograđana i svoje lično ime upućujem vam najdublje saučešće zbog izgubljenih mladih života", navodi se u telegramu upućenom gradonačelniku Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazan koncert Hladnog piva u Novom Sadu

Izvor: Mondo, 01.Apr.2012

Koncert hrvatskog pank benda Hladno pivo u Novom Sadu, koji je trebalo da se održi večeras, otkazan je zbog požara u diskoteci "Kontrast" u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.

Nastavak na Mondo...

Reakcije na tragediju u Kontrastu

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2012

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić u svojoj izjavi izrazio je užasnutost i najdublje žaljenje zbog sinioćnje tragedije u novosadskom klubu "Kontrast".

Nastavak na Radio 021...

Očevici u "Kontrastu": Haos, vriska, plakanje... (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Apr.2012

O atmosferi u diskoteci "Kontrast" po izbijanju požara u kojoj je život izgubilo šestoro mladih ljudi, za RTV govore očevici ove tragedije...U Novom Sadu od sutra trodnevna žalost..NS: Objavljen spisak poginulih u diskoteci..Tadić izrazio saučešće porodicama nastradalih u požaru..Neki od njih...

Nastavak na S media...

Đilas uputio saučešće gradonačelniku Novog Sada

Izvor: Glas javnosti, 01.Apr.2012

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je saučešće gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću povodom nesreće koja se dogodila noćas kada je u požaru u diskoteci "Kontrast" nastradalo šest mladih ljudi..."U ime Beograđana i svoje lično ime upućujem vam najdublje saučešće...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.