Reakcije na tragediju u Kontrastu

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić u svojoj izjavi izrazio je užasnutost i najdublje žaljenje zbog sinioćnje tragedije u novosadskom klubu "Kontrast".

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić u svojoj izjavi izrazio je užasnutost i najdublje žaljenje zbog sinioćnje tragedije u novosadskom klubu "Kontrast".

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović smatra da su nadležne inspekcije uradile svoj posao štos e prevencije tiče, ali da još mnogo stvari treba uraditi kako bi se poboljšala protivpožarna zaštita. Prema njegovim rečima, ova diskoteka je često kontrolisana.

"Ovo nam je još jedna veoma gruba i oštra opomena da o nekim stvarima povedemo posebnu pažnju. Mi smo poslednjih godina imali brojne akcije u saradnji sa policijom, takozvanih racija, koje su obuhvatale i ovaj klub. To je dalo određene rezultate, ali očigledno da ima još propusta, pre svega u sprovođenju odluka", navodi Jovanović.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada, Maja Gojković, izjavila je saučešće porodicama nastradale dece. "Izgubljeni mladi životi su velika tragedija za Grad Novi Sad i u ovim teškim danima za porodice nastradalih, pozivam sve Novosađane i Novosađanke da se solidarišu sa bolom porodica poginulih mladih ljudi. Novi Sad je obavijen tugom zbog gubitka dela naše budućnosti", rekla je Maja Gojković.

Gradski odbor Srpske napredne stranke sa zaprepašćenjem, nevericom  i žaljenjem konstatuje da se u našem voljenom Novom Sadu desila još jedna tragedija, koja je odnela šest mladih i nevinih života. "Još nezaceljene rane od tragične smrti osam osoba, takođe  nastradalih u požaru u novosadskom kafiću Laundž, izgleda da nisu bile dovoljna opomena aktuelnoj gradskoj vlasti da pooštri i drastično pojača inspekcijski nadzor i kontrolu objekata, kao i da se konačno sredi haos po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu uputio je porodicama tragično nastradalih izraze najdubljeg saučešća.

  • dada

    02.04.2012 16:36
    Moram! III
    Da malo pitam i o ovoj depolitizaciji preduzeća, koje tako najavljuju partije.
    Ajde prvo da i to vidimo, ali da vidimo i to da li će i dalje biti finansijskih injekcija rebalansima budžeta od strane grada? Pa naravno da neće. Zašto bi sada politikantima bilo u interesu da npr. jedno Zelenilo, Stan, Put,podrže? Govorim o ličnom i partijskom interesu, ne o gradskom, tj. našem!
    Ne. Posao će dati nekom svom tajkunu ili sl. A brdo prethodno zaposlenih, od tih istih politikanata, će da kakoče kako je novi, a stručni direktor - nesposoban.
    Nema veze što će posao da dobije firma sa par zaposlenih, koji će za to angažovati opet neke radnike kojima ni staž, a ni ostalo (o porezu da ne govorimo!) uplatiti neće. Dobiće posao za koji po svim normativima trebaju hiljade sati, a „uradiće“ ga sa par ljudi. Sprckaće posao, za*ebati radnike sa lovom, za*jebati državu sa porezom i šta već sve ne?
    A ovo što nazivate „jeftinim predizbornim poenima“? Paaaaaaaaaa, nema tu nikakvih poena, naročito pozitivnih ne. Negativnih, da. Barem za mene... Gade mi se svi koji su, ma koliko mislili da nisu – krivi za ovo. Svi Kim il vođe svih „naših“ partija!
    I morao sam ovo napisati svim tim „veličinama“ koje su svojim neznanjem, političkim jednoumljem, glupošću i čime sve ne, doprineli da ove dece nema.
    Neka stanu pred onog jadnog oca koji plače ispred ove rupetine i neka njemu kažu kako su sve uradili što je trebalo... A ne da pričaju kako su njihove inspekcije, komisije, k**ci-palci i neznalice radile svoj posao kako treba. Da jesu, ovoga ne bi bilo!
  • dada

    02.04.2012 16:35
    Moram! II
    Da se vratimo malo kojekakvim komisijama koje primaju koješta (tipa ove rupe što nam decu progutaše!) i daju dozvole za rad, a onda posle niko nije kriv.
    Znam da se u Kanadi ne prima objekat, ne daje mu se upotrebna dozvola, a time ni priključci za struju, vodu, gas, mogućnost osiguranja itd. ako ne postoji dokumentacija o izgradnji i ugradnji pojedinih segmenata objekta. Što znači: ko je zidao? Ajmo na videlo sva potrebna dokumentacija i atesti ovlašćenog lica za zidanje ili prepravke. Dotičnom izvođaču ne pada na pamet da se zevzeči i glupira sa ovakvom ili onakvom gradnjom, jer ako izgubi teško dobijenu (ne „kupljenu“) licencu, može da ide u PM! Isto je sa strujom, vodom itd. pa i sa molerajem (nisu svi premazi zapaljivi!).
    Na taj način sigurno imamo ispunjene zahteve sve, pa i protupožarne. Prvo, nema jeftinih materijala (jeftini su samo za one koji to ugrađuju, ali ne i za roditelje ove dece!) koji se lako pale kao ovde i Launžu. Zatim, postoje sistemi za gašenje i sistemi za brzu evakuaciju. Ne na papiru i ne prekršajne prijave naknadno od kojekakvih idi mi, dođi mi, inspekcija! Jer, da je neko znao da radi svoj posao, ova rupa ne bi ni radila. Setili smo se da sada proveravamo ovakve rupe u celoj Srbiji? Oće l' neka biti zatvorena? Oće l' neko biti sankcionisan što je i do sada dopustio da rupe rade?
    I još to zovu „Vanredna kontrola objekata“! Ma nemoj! Vanredna bi mogla biti samo pre, a ova sada je POSTHUMNA!
  • dada

    02.04.2012 16:35
    Moram!
    Drma me i razbija ova nesreća i lomi se u meni, da l' da napišem šta mislim.
    Moram!
    Zarad budućnosti i ostale dece, moram...

    Pisah ovde i do sada o nizu gluposti naših politikanata, o njihovom samozadovoljstvu, o tome kako sve „znaju“ i sve „mogu“. Kako su sposobni da budu baš sve, od ptrijarha do neurohirurga. Nema veze što nikakve škole i iskustva nemaju. Ili imaju neadekvatne škole, pa na mestu gde se zahtevaju specifična znanja, sve izlazi na isto.
    Postavljaju lepioce plakata na sva mesta gde stignu. Naravno, njihovo neznanja se brzo pokaže, al' ko nas pita? Stvar je svršena – lepioc udomljen!
    Na sve završavaju kojekakve brzopotezne fakultete. Diplomu dobiju, ali ne i znanje, al' zato, ovi nosioci kojekakvih diploma postaju još bahatiji i nezajažljiviji! Sada su (šatro) neko i nešto!
    Deklasirali su znanje, struku. Uništi su ih! Čak i na državne fakultete doveli svoje aparačike i time doprineli da i sa njih izlaze svršeni bezveznjaci. A tvrdim da nije Bolonja kriva, nego oni, politikanti!
    Imao/la sam priliku da radim sa kojekakvim gradskim inspekcijama. Da Vam pričam o neznanju, o njihovoj gramzivosti, potkupljivosti itd.? Nema potrebe. Mislim da je mnogo stvari sada, a i pre (npr. Launž), pokazalo šta treba. Cena je bila previsoka! Na žalost...
    No, nije to sve! Opet na žalost! Ostaće iste neznalice, Mojko, Tvojko i Svojko, na istim mestima i radiće isto! I opet će cena biti visoka. Previsoka. Vaše ili moje dete! I nikada im neće pasti na pamet glupavu da bi i njihovo dete moglo biti tu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti