Izvor: Politika, 05.Sep.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori definišu prave dobitnike i gubitnike

Partija ujedinjenih penzionera Srbije ima jasan stav – neka naprednjaci i socijalisti jasno kažu da su se dogovorili da menjaju vlast u Beogradu, a onda, ako misle da im u toj prostoj računici nedostaje odbornički klub PUPS-a, neka nas pozovu, kaže Milan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a, za „Politiku” uz poruku: „Zamolio bih samo da se ima u vidu da se PUPS ne podrazumeva, ni u gradu, ni u republici.” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Razlog za smenu Đilasa je, kažu, loš rad beogradske vlasti, kako je vi ocenjujete?

Nisam kompetentan da ocenim kompletnu vlast, ali mogu deo iz našeg delokruga rada, a to je socijalna politika, koju smo dogovorili sa DS-om i realizovali, a ona je najbolji deo ukupne politike Beograda, i to je ocena svih, od gradonačelnika, preko predsednika Skupštine grada, pa nadalje.

Šta mislite o najavi smene gradske vlasti?

Ja gledam to ovako: držati Beograd bez ostatka Srbije, znači imati privid da još niste izgubili Srbiju, a držati ostatak Srbije bez Beograda, rađa sumnju da baš i nemate Srbiju. Između ta dva stava događa se sve ovo što se događa.

Pre nego što je Ivica Dačić rekao da je Dragan Đilas pluskvamperfekat, da li je bilo razgovora s vama?

Kad se ove dve partije, SNS i SPS, dogovore i kažu da menjaju vlast u Beogradu, prost račun nam pokazuje da nam nedostaje odbornički klub PUPS-a, neka nam se obrate. Ali prvo javnosti to da kažu, a ja vrlo jasno kažem: PUPS se ne podrazumeva, u punom značenju te reči, a pristojni smo ljudi, znači pristojno je pitati.

Ima najava za izbore u Beogradu, šta je, po vašem mišljenju, bolje: prekompozicija bez izbora ili izbori?

To je pitanje za razmišljanje, ali sve ovo se događa u senci pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima i poraza Borisa Tadića. Ako hoćete da definišete prave dobitnike i gubitnike, potrebni su izbori. U ovom trenutku ne mogu da preciziram šta je korisnije, a nisam siguran da neko ima valjanu argumentaciju i za jedno i za drugo. U svakom slučaju, PUPS-ova ocena politike grada Beograda odnosi se na deo u kome je direktan akter, a to je socijalna politika. Naravno, ne bismo želeli da taj koncept narušimo, jer mi i funkcionišemo zbog toga, a ne zbog jednog-dva sekretara i tri-četiri člana veća.

M. Č.

objavljeno: 06.09.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Krkobabić: Sve zavisi od SNS i SPS

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 13:31

Beograd -- Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je da o eventualnoj promeni vlasti u Beogradu treba da se dogovore dve najveće stranke - SNS i SPS...On je, na otvaranju Regionalnog distributivnog poštanskog centra u Novom Sadu, dodao da se podrazumeva da sve zavisi od dogovora tih najvećih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.