Ističe rok da komisija podnese izveštaj o padu helikoptera kod Surčina

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok da komisija podnese izveštaj o padu helikoptera kod Surčina

Tehničkoj komisiji koja je istraživala uzroke pada vojnog helikoptera Mi-17, u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba, danas ističe rok da podnese izveštaj.

Tehničku komisiju formirao je komandant RV i PVO general Ranko Živak, a u njenom sastavu su predstavnici Vazduhoplovstva - piloti, mehaničari, tehničari, ali i lekar. Rok da do danas podnesu izveštaj dao je načelnik Generalštaba VS gemeral Ljubiša Diković.

Komisija koja se bavila utvrđivanjem odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za nesreću je 18. marta predala svoj izveštaj načelniku GŠ, ali i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Isti izveštaj prosleđen je i u beogradsko Više javno tužilaštvo.

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti nastanka vanrednog događaja udesa helikoptera HT-48 (Mi-17) i eventualnu odgovornost vojne organizacije.Javnost nije upoznata sa detaljima ovog izveštaja.

Očekuje se da će oba izveštaja tužilac analizirati, a zatim odlučiti da li u postupcima koji su doveli do nesreće ima elemenata krivičnog dela, kao i ko je odgovoran za pogibiju sedam osoba.

U udesu helikoptera Vojske Srbije, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd, stradali su pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Ževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zvaničnici: Ne krije se ništa o padu helikoptera

Izvor: Studio B, 30.Mar.2015

Ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić poručili su da će javnost biti obaveštena o detaljima pada vojnog helikoptera čim komisija završi svoj rad...Ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić poručili su da će javnost biti obaveštena o detaljima pada...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.