Najnovije vesti
Vesti Društvo
Ističe rok da komisija podnese izveštaj o padu helikoptera kod Surčina

Ističe rok da komisija podnese izveštaj o padu helikoptera kod Surčina

Tehničkoj komisiji koja je istraživala uzroke pada vojnog helikoptera Mi-17, u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba, danas ističe rok da podnese izveštaj.

592340_helihopter150315ras-foto-vesna-lalic-5
592340_helihopter150315ras-foto-vesna-lalic-5

Komisija koja se bavila utvrđivanjem odgovornosti za nesreću je 18. marta predala svoj izveštaj načelniku GŠ, ali i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Isti izveštaj prosleđen je i u beogradsko Više javno tužilaštvo.

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti nastanka vanrednog događaja udesa helikoptera HT-48 (Mi-17) i eventualnu odgovornost vojne organizacije.Javnost nije upoznata sa detaljima ovog izveštaja.

Očekuje se da će oba izveštaja tužilac analizirati, a zatim odlučiti da li u postupcima koji su doveli do nesreće ima elemenata krivičnog dela, kao i ko je odgovoran za pogibiju sedam osoba.

U udesu helikoptera Vojske Srbije, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd, stradali su pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Ževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.