Hejg: Želimo uspešan dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Kurir, 16.Okt.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: Želimo uspešan dijalog Beograda i Prištine

Ministar inostranih poslova Velike Britanije uskoro bi trebalo da poseti Srbiju i naglasio da je važno da se uspešno nastavi dijalog

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg najavio je da će uskoro posetiti Srbiju i naglasio da je važno da se uspešno nastavi dijalog Beograda i Prištine.

Odlazeći sa Saveta ministara EU u Luksemburgu, Hejg nije želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da pre posete Beogradu komentariše insistiranje Evropske komisije da Srbija ispoštuje teritorijalni integritet Kosova.

"Nismo o tome razgovarali na ovom savetu, tako da to ne bih želeo da komentarišem. Namera mi je da u dosta kratkom roku posetim Srbiju i tada ćemo moći s više detalja da razgovaramo o tom pitanju", rekao je šef britanske diplomatije.

On je naglasio važnost da se kontakti između Beograda i Prištine nastave."Naravno, želimo da vidimo uspešan dijalog između Srbije i Kosova, koji se odvija uz podršku i pod pokroviteljstvom EU", rekao je Hejg za Novosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vilijam Hejg: Važno je uspešno nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Glas javnosti, 16.Okt.2012

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg najavio je da će uskoro posetiti Srbiju i naglasio da je važno da se uspešno nastavi dijalog Beograda i Prištine...Odlazeći sa Saveta ministara EU u Luksemburgu, Hejg nije želeo da pre posete Beogradu komentariše insistiranje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.