Hag pušta Lazarevića na slobodu

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag pušta Lazarevića na slobodu

Haški tribunal će srpskog generala Vladimira Lazarevića pustiti na slobodu 3. decembra, saznaju “Večernje novosti“.

Nekadašnji general Vojske Jugoslavije će biti pušten iz humanitarnih razloga, zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja, posle dve trećine izdržane kazne.

Generalovo zdravstveno stanje je toliko ozbiljno, da se teško bori sa nekoliko vrlo opasnih bolesti poput kancera i moždanih udara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vladimir Lazarević osuđen je u Haškom tribunalu 2009. godine na 15 godina zatvora, ali mu je ta kazna posle žalbe preinačena na 14 godina robije.

U Hag je otišao dobrovoljno 3. februara 2005. Osuđen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komadant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

Lazarević kaznu izdržava u zatvoru u Sheveningenu, gde je pod stalnim nadzorom tamošnjih lekara. Trebalo je da bude prebačen u zatvor u Poljskoj, ali zbog konstantnih problema sa zdravljem to nikada nije učinjeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lazarević u Srbiji za deset dana

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2015, 00:19

HAŠKI tribunal doneo je odluku da se iz humanitarnih razloga zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja srpski general Vladimir Lazarević pusti na slobodu 3. decembra, posle dve trećine izdržane kazne, saznaju "Novosti". Generalovo zdravstveno stanje je toliko ozbiljno, da se teško bori sa nekoliko vrlo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.