FAJON: REALNA OPASNOST OD PONOVNOG UVOĐENJA VIZA

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAJON: REALNA OPASNOST OD PONOVNOG UVOĐENJA VIZA

Ako mehanizam bude usvojen, zemlje članice će imati mogućnost da trećoj zemlji, ne samo sa zapadnog Balkana, suspenduju bezvizni režim najpre na pola godine

BEOGRAD - Izvestilac za viznu liberalizaciju Evropskog Parlamenta Tanja Fajon izjavila je da postoji realna opasnost da se zemljama zapadnog Balkana ponovo uvede vizni režim, ukoliko se hitno ne reši problem lažnih azilanata.

Fajon je u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za sutrašnje Novosti rekla da se upravo, u okviru evropskih institucija vode razgovori o mehanizmu suspenzije bezviznog režima koji je predložila Evropska komisija u junu ove godine kao reakciju na talas svih lažnih azilanata koji su putovali u Belgiju, Švedsku, Luksemburg, Nemačku.

"Ako mehanizam bude usvojen, zemlje članice će imati mogućnost da nekoj trećoj zemlji, ne samo sa zapadnog Balkana, suspenduju bezvizni režim najpre na pola godine. Postoji, zatim, mogućnost da to produže na devet meseci. Konačno, moguće je da zemlju stave nazad na "crnu" šengensku listu", precizirala je ona.

Ona je navela da su juče o tome razgovarali ministri unutrašnjih poslova zemalja članica i da se sada razgovara o uslovima koji treba da se nađu u mehanizmu suspenzije. Na pitanje kada bi novi mehanizam mogao da stupi na snagu, Fajon je odgovorila da će se to desiti kada budu dogovoreni svi detalji pa potom oni budu usvojeni u Parlamentu i Savetu.

"Pretpostavljam, tokom sledeće godine. Zemljama članicama se veoma žuri", istakla je ona a na pitanje koliko je trenutno opasna situacija za zapadni Balkan i Srbiju, Fajon je odgovorila da je "u atmosferi koja danas vlada u EU, situacija opasna".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajon: Možda vam opet uvedemo vize

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011

Izvestilac za viznu liberalizaciju Evropskog Parlamenta Tanja Fajon izjavila je da postoji realna opasnost da se zemljama zapadnog Balkana ponovo uvede vizni režim, ukoliko se hitno ne reši problem lažnih azilanata...Fajon je u intervjuu za ''Novosti'' rekla da se upravo, u okviru evropskih institucija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Fajon: Realna opasnost za ponovno uvođenje viza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011

BEOGRAD -..Postoji realna opasnost da se zemljama zapadnog Balkana ponovo uvede vizni režim za područje "šengena", ukoliko se hitno ne reši problem lažnih azilanata, smatra izvestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon...Ona je podsetila da se u okviru evropskih institucija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Realna opasnost od ponovnog uvođenja viza

Izvor: Cafe.ba, 15.Dec.2011

Izvjestilac za viznu liberalizaciju Evropskog parlamenta Tanja Fajon kaže da postoji realna opasnost da se zemljama zapadnog Balkana ponovo uvede vizni režim za zemlje šengena, ukoliko hitno ne bude riješen problem lažnih azilanata.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.