EU uskoro deportuje stotine hiljada ekonomskih migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU uskoro deportuje stotine hiljada ekonomskih migranata

BRISEL – Evropska unija planira da deportuje “stotine hiljada” tražitelja azila u roku od nekoliko sedmica u svoje matične zemlje, javlja britanski The Times.

Novim planom Evropska unija stvoriće kancelariju za povrat migranata u sklopu Frontexa, agenije EU zadužene za nadzor granica unije.

Plan je usmjeren prema siromašnim državama kojima EU pomaže u razvoju i s kojima ima sklopljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trgovinske ugovore, poput  Malija, Nigera, Somalije, Etiopije i Eritreje, javlja sputniknews.

Ukoliko države ne pristanu primiti svoje ekonomske migrante, EU će povući svoju pomoći tim državama, trgovinske dogovore i postojeće vize.

Kako će ovo uticati na izbjeglice iz Afganistana i Sirije, koji bježe pred ratom, nije objašnjeno. Svrha ovog plana je zastavljanje dotoka izbjeglica.

Ovaj plan tiče se samo zemalja koje su u Šengena, što Hrvatska nije.  Nije ni Velika Britanija. Odlukom se želi podstaći države da budu aktivnije u registraciji i deportaciji ilegalaca.

(NN, net.hr, Agencije)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Tajni plan EU " deportovanje hiljada azilanata"

Izvor: B92, 07.Okt.2015

Stotine hiljada tražilaca azila kojima je odbijen zahtev biće deportovani iz Evrope u sledećih nekoliko nedelja, piše britanski "Tajms"...Britanski dnevnik navodi, pozivajući se na "tajni plan" Evropske unije, da se očekuje da će zahtev za azil biti odbijen za oko 400.000 ljudi koji su ušli u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.