EU smanjuje subvencije za obnovljive izvore energije

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU smanjuje subvencije za obnovljive izvore energije

Evropska komisija odlučila je danas da smanji subvencije za obnovljive izvore energije, u okviru nastojanja da pomogne obaranju cena električne energije.

Prema saopštenju Komisije, troškovi proizvodnje struje iz obnovljivih izvora energije značajno su smanjeni u poslednjih nekoliko godina, dok su ogromne donacije tom sektoru uzrokovale ozbiljne poremećaje na tržištu i veće troškove za potrošače, prenela je agencija AP.

U okviru novih i strožih propisa Komisije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predviđa se postepeno smanjenje subvencija tom sektoru kako bi se osigurao "ekonomičniji" rast obnovljive energije.

Prema smernicama Komisije, vlasnici postojećih malih instalacija za proizvodnju energije (poput solarnih panela na krovovima) biće izuzeti od tih ograničenja.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU ima plan za obaranje cena struje

Izvor: B92, 09.Apr.2014

Brisel -- Evropska komisija odlučila je da smanji subvencije za obnovljive izvore energije, u okviru nastojanja da pomogne obaranju cena električne energije...Prema saopštenju Komisije, troškovi proizvodnje struje iz obnovljivih izvora energije značajno su smanjeni u poslednjih nekoliko godina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.