EU razmišlja o novim sankcijama Severnoj Koreji

Izvor: B92, 17.Jul.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmišlja o novim sankcijama Severnoj Koreji

Brisel -- Evropska unija saopštila da razmatra pooštravanje sankcija koje su uvedene Severnoj Koreji zbog prvog testiranja interkontinentalne balističke rakete.

EU je u saopštenju osudila ranije severnokorejsko testiranje kao "ozbiljnu pretnju po međunarodni mir i bezbednost" i pozvala na obustavljanje takvih mera.

Uz postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcije, navodi se u saopštenju, EU će "razmatrati dalje prikladne odgovore" u koordinaciji s partnerima i UN.

EU je takođe podržala napore Južne Koreje da pregovara sa Severnom Korejom.

Južna Koreja pozvala je ranije danas Severnu Koreju na razgovore kako bi smirila tenzije na poluostrvu, što je prvi predlog za dijalog od maja, kada je na vlast došao predsednik Južne Koreje Mun Džae-in.

Severna Koreja je od početka 2016. godine izvela nekoliko desetina raketnih i nuklearnih proba, iako joj je to zabranjeno rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU razmatra uvođenje dodatnih sankcija Sjevernoj Koreji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2017

Evropska unija saopštila je u ponedjeljak da razmatra pooštravanje sankcija koje su uvedene Sjevernoj Koreji zbog prvog testiranja interkontinentalne balističke rakete, kako bi se spriječio dalji razvoj nuklearnog oružja te zemlje.    EU je u saopštenju osudila ranije sjevernokorejsko testiranje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.