Izvor: Beta, 26.Jul.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ne odobrava poteze Prištine

BRISEL, 26. jula 2011. (Beta) - Evropska unija ne odobrava odluku prištinskih vlasti da upute specijalnu policiju na carinske prelaze Kosova sa Srbijom i smatra da se mora vratiti na predjašnje stanje, izjavila je u utorak u Briselu portparolka visoke rpedstavnice EU Maja Kocijančič.

Taj potez Prištine nije učinjen uz konsultaciju s EU ili medjunarodnom zajednicom. U operaciju nije bio uključen Euleks i stanje se mora mora vratiti "na ono kakvo je bilo pre zaoštravanja situacije", dodala je portparolka Ketrin Ešton.

Kocijančić je istakla da se rešenje za problem obnove slobodne trgovine izmedju Kosova i Srbije mora naći kroz "okvir koji je pravi, a to je dijalog dve strane".

"Smatramo", podvukla je portparolka Kocijančič, "da prošle noći sprovedena operacija kosovskih vlasti nije od pomoći".

Upitana može li reći da li je Euleks prisutan na carinskim prelazima na Kosovu ili nije, Maja Kocijančič je odgovorila da ne može reći "kakva su specifična, podrobna kretanja na terenu".


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU vraća Prištinu "na staro"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2011

"Evropska unija ne odobrava odluku prištinskih vlasti da upute specijalnu policiju na carinske prelaze Kosova sa Srbijom i smatra da se mora vratiti na pređašnje stanje", izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič...Taj potez Prištine nije učinjen uz konsultaciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

EU ne odobrava poteze Prištine, traži povratak na prethodno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2011

BRISEL -..Evropska unija ne odobrava odluku prištinskih vlasti da upute specijalnu policiju na carinske prelaze Kosova sa Srbijom i smatra da se mora vratiti na pređašnje stanje, izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič...Taj potez Prištine nije učinjen uz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU vraća Prištinu "na staro"

Izvor: TvojPortal.com, 26.Jul.2011

/vesti online/ "Evropska unija ne odobrava odluku prištinskih vlasti da upute specijalnu policiju na carinske prelaze Kosova sa Srbijom i smatra da se mora vratiti na pređašnje stanje", izjavila je danas u Briselu portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.. . EU: Nismo dali instrukcije...

Nastavak na TvojPortal.com...

EU osuđuje Prištinu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2011

BRISEL - Evropska unija zatražila je od vlasti u Prištini da stanje na administrativnoj liniji sa Srbijom vrati na pređašnje, kakvo je bilo prije događaja prošle noći kada je Priština uputila specijalnu policiju na prelaz Jarinje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

EU nezadovoljna antisrpskom operacijom kosovskih vlasti

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2011

26.07.2011. -..EU je pozvala u utorak srpsku i albansku stranu na mir posle sukoba koji su se desili juče u toku operacije prištinskih vlasti na severu pokrajine. Za nas ova operacija koju su juče uveče izvele kosovske vlasti nije bila korisna u tom smislu što je bila preduzeta bez konsultacija...

Nastavak na Vostok.rs...

EU ne odobrava poteze Prištine

Izvor: TrazimKredit.com, 27.Jul.2011, 09:00

BERLIN,  Evropska unija ne odobrava odluku prištinskih vlasti da upute specijalnu policiju na carinske prelaze Kosova sa Srbijom i traži vraćanje na pređašnje stanje.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.