EU: Snouden može da svedoči

Izvor: RTS, 09.Jan.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Snouden može da svedoči

Edvard Snouden može da svedoči pred Komitetom Evropskog parlamenta, odlučila EU, a do svedočenja može doći već u aprilu ove godine.

Komitet Evropskog parlamenta je danas usvojio plan da bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, koji je javnosti otkrio da je američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) špijunirala lidere Evropske unije i ostatka sveta, svedoči pred tim Komitetom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Za predlog da Snouden, koji se trenutno nalazi u Rusiji, gde je dobio privremeni azil, svedoči putem video-linka je glasalo 36 članova komiteta za građanske slobode Evropskog parlamenta, dok je dvoje bilo protiv, prenela je agencija AFP.

U parlamentu će se o tom predlogu komiteta glasati u februaru, pa bi do Snoudenovog svedočenja, ukoliko ga parlament odobri, moglo da dođe u aprilu.

Svetska štampa je na osnovu tajnih dokumenata koje je objavio Snouden objavila da Vašington, uz pomoć saveznika kao što je Velika Britanija, prisluškuje i špijunira telefonske i internetske sisteme širom sveta.

Između ostalog, javnost je tako doznala da je NSA čak prisluškivala mobilni telefon nemačke kancelarke Angele Merkel.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nacionalna antikorupcijska kampanja osvojila UEPS priznanje

Izvor: marketingITD.com, 09.Jan.2014

Marketinška agencije DraftFCB + Afirma, Agencija za borbu protiv korupcije uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Hulla & Co Human Dymanics KG dobitnici su srebrnog priznanja Udruženja za tržišne komunikacije Srbije za nacionalnu antikorupcijsku kampanju “Korupcija nam...

Nastavak na marketingITD.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.