Dinkić kandidat URS za premijera

Izvor: B92, 11.Mar.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić kandidat URS za premijera

Beograd -- Ujedinjeni regioni Srbije predstavili Mlađana Dinkića kao kandidata za predsednika vlade i promovisali svoj ekonomski program.

Privrednici koji podržavaju program URS predlažu hitne ekonomske mere nove vlade.

"Srbija mora da vodi novu politiku. Mora da se napravi zaokret", ističe Dinkić.

Navodeći da novu vladu čeka neverovatno težak posao, koji je uporedio sa težinom posla vlade Zorana Đinđića, Dinkić je predstavio ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << program koji će, kako tvrdi, Srbiju izvesti iz partokratije i uvesti u demokratiju.

"Ja sam privi za to da se stane sa stranačkim zapošljavanjem. Preuzimam deo odgovornosti za ono što je moja stranka radila, posebno za neke stvari koje nisam znao. Nijedan živi čovek ne može da zna šta se sve dešava po dubini. Hajde da to prekinemo! Pozivam i Tomu i Tadića i Ivicu da prekinemo sa stranačkim zapošljavanjima i da obezbedimo profesionalno upravljanje javnim preduzećima i kompletnim javnim sektorom", rekao je on.

URS će se zalagati za što brže izdavanje dozvola preduzetnicima, za princip da ćutanje administracije znači i odobravanje, reformu poreskog sistema i uvođenje elektronske uprave.

Na pisanju programa podršku su dobili od pojedinih preduzetnika i zanatlija, koji su i sami pomogli na pisanju ekonomskog programa.

"Kriza neće proći kako čujemo poslednjih dana. Pripremite se kad prođe kriza, mi ćemo onda raditi. Pa nije to grip koji traje 15 dana. Kriza će proći samo ako mi budemo radili. Kriza u Srbiji nije ni prestajala. Ja sam 22 godine u firmi, i mi smo stalno u krizi. Mi osećamo terete krize, ali priznajte mi najviše osećamo terete naše države", istakao je Mirko Todorović, vlasnik konfekcije "Todor".

Ukoliko budu održani i predsednički izbori istovremeno sa parlamentarnim i lokalnim, Ujedinjeni regioni Srbije izaći će i sa svojim predsedničkim kandidatom koji bi, kako se najavljuje, trebalo da bude vanstranačka ličnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mlađan Dinkić kandidat URS za premijera

Izvor: Politika, 11.Mar.2012

BEOGRAD – Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za premijera na predstojećim parlametarnim izborima biće lider URS Mlađan Dinkić, saopšteno je danas...Potpredsednik URS Veroljub Stevanović rekao je na predstavljanju stranačkog programa u Beogradu da je Dinkić čovek koji iza sebe ima velike...

Nastavak na Politika...

Dinkić kandidat URS za premijera

Izvor: Mondo, 11.Mar.2012

Veroljub Stevanović najavio je danas da će njihov kandidat za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima biti lider stranke Mlađan Dinkić.

Nastavak na Mondo...

“Dinkić za premijera, jer je ekspert”

Izvor: BKTV News, 11.Mar.2012

Zamenik predsednika URS-a Veroljub Stevanović najavio je da će njihov kandidat za premijera biti lider stranke Mlađan Dinkić.. Stevanović je istakao da je Dinkić najbolji čovek za tu funkciju i naveo da Dinkić poseduje sve osobine eksperta za vođenje ekonomije zemlje i odlučnost da sprovede...

Nastavak na BKTV News...

Dinkić kandidat URS-a za premijera

Izvor: Radio 021, 11.Mar.2012

Ujedinjeni regioni Srbije predstavili su Mlađana Dinkića kao kandidata za predsednika vlade i promovisali svoj ekonomski program.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.