Devet kandidata za Državno veće tužilaca

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet kandidata za Državno veće tužilaca

Kandidature za izbor tri člana Državnog veća tužilaca podnelo je devet tužilaca, među kojima je i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, rekao je portparol Državnog veća tužilaca Bruno Vekarić.

Portparol Državnog veća tužilaca Bruno Vekarić izjavio je da je kandidature za izbor još tri člana tog najvišeg tela javnotužilačke organizacije podnelo devet tužilaca, među kojima je i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Radisavljević do sada je dva puta imenovan na tu funkciju, a drugi mandat mu ističe u julu.

Izbori za još tri člana Državnog veća tužilaca biće održani 23. marta, kada će 415 tužilaca i njihovih zamenika glasati na 18 biračkih mesta.

Biće izabrani jedan kandidat sa liste Republičkog javnog tužilaštva, jedan kandidat sa liste apelacionih i specijalnih tužilaštava za organizovani kriminal i ratne zločine i jedan sa liste predstavnika autonomnih pokrajina, rekao je Vekarić.

Vekarić je podsetio da su izbori za Državno veće tužilaca održani 3. marta, ali su tri kandidata pred izbore odustala od kandidature - zamenik republičkog javnog tužioca Đorđe Ostojić, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i zamenik apelacionog tužioca u Novom Sadu Ivana Letica-Pavić.

Novi kandidati na listi Republičkog javnog tužilaštva su Zorica Stojšić i Gordana Janićijević.

Među kandidatima na listi apelacionih i specijalnih tužilaštava su, pored Radisavljevića, zamenik apelacionog tužioca u Kragujevcu Zoran Vidaković i zamenik apelacionog tužioca u Nišu Đorđe Mihailović.

Na listi autonomnih pokrajina su četiri kandidata - Dragoljub Barjamović, zamenik apelacionog tužioca u Novom Sadu, Borislav Miglinski, javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, Milan Bigović, javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici, i Jovo Radović, zamenik osnovnog javnog tužioca u Kosovskoj Mitrovici.

Tužioci će 23. marta izabrati po jednog kandidata sa svake liste, posle čega će za njih glasati i poslanici Skupštine Srbije. Nakon toga, DVT bi trebalo da bude kompletirano.

Na izborima tužilaca 3. marta, najviše glasova dobili su Branko Stamenković, Danijela Sindjelić i Majda Rakić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet kandidatura za tri člana DVT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2011

BEOGRAD -..Portparol Državnog veća tužilaca (DVT) Bruno Vekarić izjavio je danas Tanjugu da je kandidature za izbor još tri člana tog najvišeg tela javnotužilačke organizacije podnelo devet tužilaca, među kojima je i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević...Radisavljević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.