Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demo snimka pjesme Pola Mekartija prodana za 41.200 KM

Demo snimka pjesme "It's For You" koju su napisali bivši članovi britanskog benda Bitlisi – Džon Lenon i Pol Mekarti, a otpjevao Mekarti prodana je na aukciji u Velikoj Britaniji za oko 18.000 funti (41.200 KM).

Pjesma "It's For You" napisana je specijalno za pokojnu britansku pjevačicu Sila Blek, a postala je hit 1964.

Njezin nećak Simon Vajt našao je snimak u kolekciji svoga oca, a pogrešno se smatralo da glas na snimci pripada njegovoj poznatoj teti koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << umrla 2015.

Tek je kasnije otkriveno da glas na snimci pripada Mekartiju.

On je poslao snimku Blekovoj kako bi je mogla preslušati.

 "Ovo je važan dio glazbene istorijie", rekli su u prodavaonici Bitlis šop.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Demo snimak "It`s For You" prodat za 18.000 funti

Izvor: B92, 28.Avg.2016

Demo snimak na kojem Pol Makartni peva pesmu posvećenu pevačici Sili Blek, a koju je napisao sa Džonom Lenonon, prodat je na aukciji za 18.000 funti...Pesma "It`s For You" nalazila se na britanskim top ten listama 1964. godine, a demo verziju je Pol Makartni poklonio pevačici kojoj je i posvećena...Njen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.