Dejli telegraf: Karadžića otkucao Mladić

Izvor: Blic, 23.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dejli telegraf": Karadžića otkucao Mladić

Nemačke tajne službe otkrile su da je Radovan Karadžić uhapšen na osnovu informacija koje je o njegovom kretanju istražnim organima dao Ratko Mladić, javlja londonski "Dejli telegraf".

Priča je po verziji londonskog medija sledeća: Kako je zbog odnosa s Evropskom unijom očekivano skoro hapšenje Ratka Mladića, ovaj je navodno pregovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s lovcima na njegovu glavu i otkrio im informacije o Karadžiću, tvrdi list pozivajući se na nemačku tajnu službu.

Izvor blizak nemačkim obaveštajcima tvrdi da je Ratko Mladić odlučan u nameri da izbegne suđenje u Hagu, ali da će pristati da mu se sudi u Srbiji.

"Mladić je najverovatnije još pre nekoliko meseci otkucao Karadžića. To znači da zna da će suđenja biti", tvrdi izvor Dejli Telegrafa i dodaje da su zapadne tajne službe pomogle pri Karadžićevom hapšenju.

"Radi se o američkoj agenciji CIA u saradnji s Nemcima, Britancima i Francuzima. Te zemlje žele da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju i udalji se od Rusije", tvrdi nemački izvor Dejli Telegrafa.

List navodi da je Karadžić imao zaštitu od strane jednog dela zvaničnika obaveštajnih službi, a da se pretpostavlja da Ratka Mladića štiti deo uticajnog vojnog srpskog etablišmenta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejli telegraf: Mladić "otkucao" Karadžića

Izvor: Mondo, 23.Jul.2008

Radovan Karadžić uhapšen je na osnovu informacije koju je haškim istražiteljima dao drugi najtraženiji haški begunac, general Ratko Mladić, tvrdi izvor "Dejli telegrafa" (Daily Telegraph) blizak nemačkoj obaveštajnoj službi.

Nastavak na Mondo...

DT: MLADIĆ ODAO?

Izvor: Kurir, 24.Jul.2008, 11:37

LONDON, 24. jul 2008. (FoNet) - Radovan Karadžić je uhapšen zahvaljujući informacijama koje je pružio Ratko Mladić, prvi na listi haških begunaca, da bi spasao svoju kožu i izbegao sudjenje pred Medjunarodnim krivičnom sudom, piše danas londonski Dejli telegraf. Medjutim, čini se da će se...

Nastavak na Kurir...

"DEJLI TELEGRAF": MLADIĆ DAO INFORMACIJE DA BI ""SPASAO SVOJU KOŽU""

Izvor: Kurir, 24.Jul.2008

ČETVRTAK, 24. JULA /SRNA/ - Radovan Karadžić je uhapšen zahvaljujući informacijama koje je pružio Ratko Mladić, prvi na listi haških bjegunaca, da bi spasao svoju kožu i izbjegao suđenje pred Međunarodnim krivičnom sudom u Hagu, piše ""Dejli telegraf"". Ovaj list navodi da se, međutim,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.