Dačića dočekao Gruevski

Izvor: RTS, 28.Jan.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačića dočekao Gruevski

Makedonski premijer Nikola Gruevski dočekao je uz najviše državne i vojne počasti premijera Srbije Ivicu Dačića uoči sastanka u Vladi Makedonije.

Uz najviše državne i vojne počasti i intoniranjem himni Srbije i Makedonije, makedonski premijer Nikola Gruevski dočekao je srpskog kolegu Ivicu Dačića uoči sastanka u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Makedonije.

Dačić će se, drugog dana posete Makedoniji, osim sa Gruevskim, sastati i sa predsednikom makedonske skupštine Trajkom Veljanoskim.

Predsednik Vlade Srbije će u 13 sati položiti venac na spomen-obeležje palim herojima Makedonije.

U delegaciji Srbije je i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, koji će sa ministrom za informatičko društvo i upravu Ivom Ivanovskim razgovarati o saradnji dva ministarstva, posebno u oblasti razmene iskustava iz oblasti elektronske uprave i zajedničkog nastupanja u evrointegracijama.

Posetu Makedoniji Dačić je počeo sinoć, prisustvujući Svetosavskoj akademiji, gde je istakao da Srbija nema nikakvih teritorijalnih, kulturnih, ni bilo kakvih drugih namera ili pretenzija ka Makedoniji, već naprotiv - želi da nastavi da bude najbolji prijatelj makedonskom narodu i makedonskoj državi.

Dačić je na Svetosavskoj akademiji u Skoplju, povodom 27. januara, koji je makedonska vlada proglasila za nacionalni i državni praznik Srba u toj državi, poručio da su Srbija i Makedonija možda imale i da imaju nerešena pitanja, ali da je siguran da nigde više nema razumevanja za zajedničke probleme Srba i Makedonaca nego što je to u Makedoniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić se sastao sa Gruevskim

Izvor: Mondo, 28.Jan.2013

Uz najviše državne i vojne počasti i intoniranjem himni Srbije i Makedonije, makedonski premijer Nikola Gruevski dočekao je srpskog kolegu Ivicu Dačića uoči današnjeg sastanka u Vladi Makedinije...Na platou ispred zgrade makedonske Vlade u Skoplju, gde se vijore srpska i makedonska zastava, Dačića...

Nastavak na Mondo...

Makedonija: U toku razgovori Gruevskog i Dačića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2013

Uz najviše državne i vojne počasti i intoniranjem himni Srbije i Makedonije, makedonski premijer Nikola Gruevski dočekao je srpskog kolegu Ivicu Dačića uoči današnjeg sastanka u Vladi Makedonije. Dačić će se, drugog dana posjeta  Makedoniji, osim Gruevskog, sastati i sa predsjednikom ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.