Dačić: Vlada neće pasti zbog opštinskih vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada neće pasti zbog opštinskih vlasti

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić odbacio je danas mogućnost da vlada padne zbog promena lokalnih vlasti.

"Nije valjda da mislite da će vlada da padne zbog lokalnih vlasti? Postoje problemi, ali ne takvi da će zbog njih pasti vlada", rekao je Dačić novinarima na 12. ekonomskom samitu u Beogradu.

Predsednik vlade je naveo da, gde god je moguće, treba insistirati da vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na lokalu bude kao i u Republici.

"Ja sam presrećan ako je razlog za pad vlade u lokalnoj vlasti, jer to znači da nemamo ozbiljnijih problema", naveo je on.

Upitan o promeni vlasti u Zaječaru, Dačić je kazao:"Pa šta, jel smo mi ovu vlast napravili zbog Zaječara, Smederevske Palanke ili zbog Srbije".

Prema njegovim rečima, treba praviti razliku između onoga što je najvažniji državni i nacionalni interes i problema koji postoje u funkcionisanju vlade.

Dačić je naveo da se od jutros dva-tri puta sastao sa prvim potpredsednikom vlade iz Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, kao i da su bili u kontaktu tokom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Jel mislite da sam lud da se sretnem sa Tačijem u uslovima kada će vlada pasti zbog Smederevske Palanke ili Zaječara. Nemojte da ste smešni", rekao je on i nije želeo da odgovara na nova pitanja novinara.

Vlada pada u novembru?

Predsednik SNS, Aleksandar Vučić, traži Dačića da do početka novembra poništi koalicije sa DS u Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Somboru i drugim gradovima gde je bilo dogovoreno formiranje vlasti sa naprednjacima ili će postaviti pitanje vladajuće koalicije na republičkom nivou.

Praktično, Vlada bi mogla u tom slučaju da padne i pre nego što je stigla do 100. dana funkcionisanja, saznaje "Blic".

SNS je mogao sa DS da napravi vlast u svakoj drugoj opštini u Srbiji, ali se to nije dogodilo, sem u Kniću gde je vlast pravljena pre formiranja Vlade.

S druge strane, socijalisti to ne poštuju. Ćutimo na njihov dogovor sa DS u Beogradu, ali ovo što se događa širom Srbije je prevršilo svaku meru. U Leskovcu imamo najviše glasova, kao i u desetinama opština širom Srbije. Šta nas sprečava da mi napravimo dogovor sa DS, navodi za "Blic" izvor iz vrha SNS.

Naprednjaci smatraju da ovo nisu izolovani slučajevi jer je, prema njihovim informacijama, akciju smene vlasti u Smederevskoj Palanci u ime socijalista vodio potpredsednik SPS Branko Ružić, od koga "Blic" nije uspeo da dobije komentar.

Odluka SPS da sa URS, a u saradnji sa demokratama, sruše vlast SNS u Smederevskoj Palanci, poljuljala je odnose Vučića i Dačića.

Kriza poverenja između SPS i SNS postoji od formiranja vladajuće koalicije. Vučić smatra da zbog socijalista ne može da se obračunava s kriminalom.

On je tražio proveru poslovanja preduzeća na čijem čelu su kadrovi iz SPS (Srbijagas i Galenika), a izjavio je i da su "Dačić i Mrkonjić nezadovoljni njegovim radom".

Predsednik SNS je čak najavljivao da traži podršku Tomislava Nikolića i Ivice Dačića da uhapsi jednog ministra iz sadašnje vlade.

Lider socijalista, tvrde upućeni, nije bio oduševljen činjenicom da je na sastanak sa policijom povodom privođenja Dulića bio pozvan samo Vučić, a ne i on.

Dačić je to video kao pokušaj Vučića da preuzme kontrolu nad sektorom kojim Dačić rukovodi, piše "Blic".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer: Vlada neće pasti

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić odbacio je danas mogućnost da vlada padne zbog promena lokalnih vlasti..."Nije valjda da mislite da će vlada da padne zbog lokalnih vlasti? Postoje problemi, ali ne takvi da će zbog njih pasti vlada", rekao je Dačić novinarima na 12. ekonomskom samitu u Beogradu...Predsednik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.