Dačić: Srbija vodi suverenu spoljnu politiku

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2017, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija vodi suverenu spoljnu politiku

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbija u evropskim integracijama i na evropskom putu vodi računa o svojim nacionalnim i državnim interesima, ali da ne želi da evropski put znači neprijateljski odnos prema tradicionalnim prijateljima, kao sto su Rusija i Kina.

"To je legitimno i ako je osnovni koncept Velike Britanije da nema stalnih prijatelja i neprijatelja, već su stalni samo britanski interesi, ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za nas da bude sramota da kažemo da su stalni samo srpski interesi, rekao je Dačić na otvaranju konferencije "Beogradski strateški dijalozi".

Mi smo kredibilan, pouzdan partner, rekao je Dačić i naglasio da Srbija vodi suverenu, nezavisnu spoljnu politku.

"Imamo obaveze prema EU koje se tiče usklađivanja spoljne politike, ali u proteklim godinama otkad je izbila kriza oko Ukrajine, Srbija ima manji procenat pridruživanja odlukama EU", rekao je Dačić.

Naša politika je kristalno jasna i čista i nastavićemo tako, vodeći računa pre svega o interesima Srbije, gledajući da steknemo neke nove prijatelje, a da ne izgubimo stare, rekao je Dačić.

"Mi imamo malu 'falinku', a verujem da to imaju i druge zemlje, ponekad se više udvaramo protivnicima, umesto da radimo na jačanju prijateljskih veza. Nekada se pretpostavlja da smo prijatelji, polazi se od toga da je sve to sigurno, a ja sam za to da se to iznova pokazuje. Teška su vremena, novi su izazovi", istakao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić: Poseban izazov politika proširenja EU

Izvor: B92, 29.Jun.2017

Beograd -- V.d. premijera Ivica Dačić izjavio da za Srbiju i region poseban izazov predstavlja politika proširenja EU i posledice i neizvesnosti koje to donosi...U Beogradu se danas održava konferencija u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog" na temu "Nova međunarodna realnost - Izazovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.